Μείωση ωραρίου σε καταστήματα: Τι θα γίνει με τους μισθούς

Συνάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη με παράγοντες της αγοράς

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων φέρνει η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας.

Η πρόταση για τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη είναι να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας κατά δύο ώρες, ενώ υπό συζήτηση είναι το θέμα και στην Αθήνα.

Ενεργειακή κρίση: Αλλάζει το ωράριο καταστημάτων; Ποιες ώρες θα κλείνουν;

Σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει επαφές με εκπροσώπους επιχειρήσεων και κλάδων της αγοράς και αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των ωραρίων λειτουργίας. 

 

Θεσσαλονίκη: Μειωμένο ωράριο στα καταστήματα λόγω ενεργειακής κρίσης!

Ωστόσο, την ίδια ώρα παράγοντες της αγοράς θέτουν ερωτήματα για το εάν μια ενδεχόμενη μείωση ωραρίου, θα φέρει και «ψαλίδι» στους μισθούς των εργαζόμενων. 

Eispraxis: Μπαράζ κατασχέσεων από εφορία με το νέο σύστημα

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, άφησε να εννοηθεί ότι δε θα επηρεαστούν οι μισθοί και πως αυτό που θα επηρεαστεί είναι οι ώρες των ρεπό για τους εργαζόμενους.

«Τον χειμώνα νυχτώνει στις 5-6 το απόγευμα. Οπότε αν κλείνουν τα καταστήματα στις 7 αντί στις 9 που κλείνουν τώρα, θα γλιτώσουμε κάποιες ώρες που θα έπρεπε να έχουμε ανοιχτά τα φώτα. Από τις 51 ώρες που είναι το ωράριο εμείς προτείνουμε να πέσει στις 45 ώρες. Και αντί για 11 ώρες ρεπό θα υπάρχει ρεπό 5 ώρες την εβδομάδα», δήλωσε στο typosthes.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top