Θεσσαλονίκη: Μειωμένο ωράριο στα καταστήματα λόγω ενεργειακής κρίσης!

Τη μείωση του ωραρίου σε όλο το λιανεμπόριο εξετάζει η κυβέρνηση

Λιγότερες ώρες θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, όπως προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, λόγω της ενεργειακής κρίσης, αλλά και της ακρίβειας, που οδηγεί τους πολίτες σε μείωση της κατανάλωσης!    

Συναγερμός για την ενέργεια στην ΕΕ λόγω Nordstream - Τι είπε ο Μητσοτάκης 

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΘ, λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση και των απρόβλεπτων δυσκολιών του επερχόμενου χειμώνα, της μείωσης του τζίρου της αγοράς και της απαίτησης της Κυβέρνησης για μείωση στην κατανάλωση ρεύματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προτείνει μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες.

Ενεργειακή κρίση: «Στραγγαλίζονται» νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ευρώπη

Υπενθυμίζεται ότι ο περιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης των καταστημάτων, ήταν πρόταση που συζητήθηκε και με την Ευρωβουλευτή και Συμπρόεδρο του Intergoup Climate Change, Biodiversity and Sustainable Development Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Repower EU – Μια ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 86η Δ.Ε.Θ.

Κρήτη: Κλείνουν το «μάτι» της κουζίνας, καίνε ξύλα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει προτείνει συγκεκριμένα ωράριο 10 π.μ με 7 μ.μ, για τις ημέρες Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή και 10 π.μ. με 4 μ.μ. Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο.        


Τη μείωση του ωραρίου σε όλο το λιανεμπόριο εξετάζει η κυβέρνηση   

Την μείωση του ωραρίου του οργανωμένου λιανεμπορίου εξετάζει η κυβέρνηση, λόγω της ενεργειακής κρίσης. 

Η μείωση του ωραρίου κατά δυο ώρες ισοδυναμεί με εξοικονόμηση ενέργειας κατά 50%  τις ώρες αυτές και κατά 5-7% της ημερήσιας κατανάλωσης. 

Το αν τελικά θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο θα γίνει γνωστό μετά τις συναντήσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top