Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς θα είναι οι νέες επιδοτήσεις

Σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου – Τα σενάρια για έξτρα επιδότηση

Τα σενάρια για τις νέου τύπου επιδοτήσεις για το ρεύμα επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Οι νέες επιδοτήσεις θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

Πώς θα δοθούν τα φθηνά στεγαστικά δάνεια σε νέους και ζευγάρια

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, εξετάζεται η διασύνδεση των επιδοτήσεων με κίνητρα και αντικίνητρα κατανάλωσης ρεύματος.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιο είναι το κόστος της μετατροπής από φυσικό αέριο

Το πρώτο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η έξτρα επιχορήγηση των λογαριασμών ρεύματος, εφόσον επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σκρέκας: Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση, τόσο πιο μεγάλη η επιδότηση

Για όσα νοικοκυριά η κατανάλωση αυξάνεται, τότε, οι επιπλέον κιλοβατώρες θα χρεώνονται με τις πραγματικές τιμές ρεύματος.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι οι κλιμακωτές επιδοτήσεις.

Εξοικονόμηση ενέργειας: Ο οδηγός για να γλιτώσετε κιλοβατώρες και ευρώ!

«Θα έχουμε κλίμακες ανάλογα με τις καταναλώσεις αλλά και το κομμάτι της εξοικονόμησης θα παίξει μεγάλο ρόλο. Θα είναι αξιόλογο το όφελος από την εξοικονόμηση», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στη ΔΕΘ.

«Ξεμένει» από σαλάτες η Ευρώπη λόγω ενεργειακής κρίσης

Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει τη διαμόρφωση κλιμάκων κατανάλωσης ρεύματος ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των νοικοκυριών. Δηλαδή οι επιδοτήσεις να έχουν διαφορετικό ύψος για ένα άτομο που ζει μόνο του σε σχέση με μία οικογένεια με τέσσερα μέλη.

Τα μεγέθη της κατανάλωσης θα οριστούν με βάση ιστορικά και στατιστικά στοιχεία. Σε αυτό το μοντέλο είναι πιθανό να κουμπώσει και έξτρα επιδότηση για όσους μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος αλλά και μείωση της επιχορήγησης για όσους την αυξάνουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top