Το πλαφόν στο ρωσικό αέριο απειλεί τις ροές προς την Ελλάδα  

Δυσμενείς οι επιπτώσεις αν εγκριθεί η πρόταση της Κομισιόν

Γιατί θα είναι αρνητικό για την Ελλάδα να περάσει η πρόταση της Κομισιόν, για πλαφόν μόνο στο ρωσικό φυσικό αέριο, εξήγησε ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Ενεργειακή κρίση: Διχασμός στην ΕΕ για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Όπως ανέφερε, αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν υλοποιήσει την απειλή του για διακοπή της ροής φυσικού αερίου, τότε πιθανότατα θα κλείσει και ο αγωγός TURK STREAM μέσω του οποίου εφοδιάζεται κανονικά επί του παρόντος η Ελλάδα. 

Ενέργεια: Ικανοποίηση Μαξίμου για την αφύπνιση ΕΕ σε φυσικό αέριο - πλαφόν 

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Η χώρα μας μπορεί να έχει περιορίσει την εξάρτηση της από το ρωσικό αέριο, ωστόσο το 34% των αναγκών μας καλύπτεται από τη GAZPROM. Η ποσότητα αυτή είναι μεγάλη και είναι προφανές ότι μόνο με τα αυξημένα φορτία LNG και τους λιγνίτες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθούν οι ανάγκες όλου του Χειμώνα, των νοικοκυριών και ειδικά των βιομηχανιών. 
Τα «γεράκια» της ΕΚΤ εκτίναξαν τα επιτόκια. 

Τα πέντε μέτρα που προτείνει για την αντιμετώπιση της κρίσης η Κομισιόν 

Και επειδή «ενός κακού μύρια έπονται», από τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι αδυνατούν να βρουν λύση στο ενεργειακό, που «σπρώχνει» όλο και πιο ψηλά τον πληθωρισμό, τα «γεράκια» της ΕΚΤ πήραν το πάνω χέρι, εκτίναξαν τα επιτόκια 0,75% κι ετοιμάζονται για νέες αυξήσεις. «Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι η Ευρώπη πυροβολεί τα πόδια της» σχολίασε ο οικονομικός συντάκτης του Star.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top