Ενεργειακό: Απλά βήματα για να «κάψετε» λιγότερο ρεύμα

Μείωση κατανάλωσης με «έξυπνη» χρήση στις ενεργοβόρες συσκευές

Την υψηλότερη επιδότηση ρεύματος που έχει δοθεί στο διάστημα της 12μηνης ενεργειακής κρίσης θα πάρουν τον Σεπτέμβριο οι καταναλωτές, που όμως ζητούν παραπάνω στήριξη ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται. Προσπάθεια όλων, είναι να κάνουν οικονομία, όπου και όπως μπορούν.

Ενεργειακό: Τα μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο

Οικονομία όπου και όπως μπορούν κάνουν χιλιάδες καταναλωτές προκειμένου να γλυτώσουν όσο γίνεται τις υψηλές τιμές του ρεύματος. Κλείνουν τα κλιματιστικά, σβήνουν τα φώτα...

Τον Σεπτέμβριο η επιδότηση φτάνει το 1,9 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,1 δισ. είναι από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και τα υπόλοιπα 800 εκ. καλύπτονται από τον προϋπολογισμό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό επιδότησης που δίνεται τον τελευταίο χρόνο από όταν και ξέσπασε η ενεργειακή κρίση.

Με απλά λόγια η επιδότηση κρατά την τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα των 14-16 λεπτών,  η επιβάρυνση όμως και πάλι είναι μεγάλη και μετακυλίεται αλλού.

«Σίγουρα η επιδότηση είναι μια ανάσα για όλους μας, αλλά θέλουμε και κάτι παραπάνω, έρχεται δύσκολος χειμώνας» λέει η κ. Αλέκα Τουμαζάτου, ελεύθερη επαγγελματίας.

Ενεργειακό: Μείωση κατανάλωσης με «έξυπνη» χρήση στις ενεργοβόρες συσκευές

Ο Γιώργος Σαραντάκος παρουσίασε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, όλους τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας: Ποιές είναι οι πιο ενεργοβόρες συσκευές και πώς μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι μας.

Για το σκοπό αυτό, επισκέφθηκε ένα νοικοκυριό στον Κορυδαλλό και παρουσίασε βήμα - βήμα τι μπορούμε να κάνουμε για να κατεβάσουμε τον λογαριασμό του ρεύματος.

Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος σχεδιάζει η Ευρώπη

Ενδεικτικά, το θερμοσίφωνο «γράφει» τη μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος, ενώ ακολουθούν ο φούρνος της ηλεκτρικής κουζίνας και τα πλυντήρια.

Πολλοί είναι οι καταναλωτές που πλέον εκμεταλλεύονται στο..έπακρο το νυχτερινό τιμολόγιο για να κατεβάσουν όσο μπορούν τους λογαριασμούς τους. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top