Ενεργειακό: Τα μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο

Θα ελέγχονται φώτα, κλιματιστικά και υπολογιστές

Από το Δημόσιο θα ξεκινήσει η εξοικονόμηση ενέργειας στη χώρα, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι πλέον βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, αφού ουδέποτε μέχρι τώρα υπήρχε τέτοιο θέμα.

Οικονόμου: Δεν υπάρχει σχέδιο για διακοπές ρεύματος στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Ευσταθίου και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star φέρνει στο φως το σχέδιο εξοικονόμησης, αλλά και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι, προκειμένου να καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα και να μη βυθίσουν στο σκοτάδι τις υπηρεσίες τους.  

Τα συναρμόδια υπουργεία, ουσιαστικά ξεκινούν από το μηδέν. Πρώτα απ’ όλα έχει ξεκινήσει η καταγραφή όλων των κτιρίων του Δημοσίου, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα. Υπολογίζεται πως τα κτίρια αυτά ξεπερνούν τις 150.000. Για παράδειγμα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών στεγάζονται σε συνολικά 7 κτίρια. Όμως εκατοντάδες κτίρια, κυρίως από κληροδοτήματα, είναι ακατοίκητα, χωρίς ρολόϊ και παροχή ρεύματος. 

Απίστευτα μέτρα από Γερμανία: Σβήνουν φώτα και θέρμανση για εξοικονόμηση

Σε κάθε κτίριο, στο οποίο στεγάζεται Υπηρεσία του Δημοσίου, θα οριστεί ένας ενεργειακός υπεύθυνος με ευθύνη να ελέγχει: 

-Αν μετά το τέλος της βάρδιας έχουν κλείσει τα φώτα, τα κλιματιστικά και οι υπολογιστές. 

-Αν η θερμοκρασία όλων των χώρων κυμαίνεται αυστηρά μεταξύ 18 και 26 βαθμών. 

Το επόμενο βήμα θα είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Δημοσίου, με μονώσεις και πράσινο, ώστε να στεγανοποιηθούν. 

Τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, θα αποστείλουν επιστολή σε περιφέρειες, δήμους και αρχαιολογικούς χώρους, ώστε να αντικαταστήσουν λάμπες υψηλού φωτισμού με άλλες λιγότερο ενεργοβόρες στους δρόμους, να σβήνουν παντού τα φώτα μετά τις 3 το βράδυ, καθώς και να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων.   

Δείτε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top