Εστίαση: Υποχρεωτική σύμβαση με ελάχιστο μισθό 713 ευρώ

Με επιπλέον επίδομα τριετίας 5% και γάμου 10%

Σε πρωταθλητή της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας αναδεικνύεται η εστίαση, σύμφωνα με τους ελέγχους των επιθεωρητών εργασίας.

Ως αντίμετρο το αρμόδιο υπουργείο  κηρύσσει υποχρεωτική την νέα κλαδική σύμβαση εργασίας για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Η σύμβαση, που αφορά 300.000 εργαζόμενους, προβλέπει ελάχιστο μισθό 713 ευρώ και επιπλέον επίδομα τριετίας 5% και γάμου 10%.

Κοινωνικός τουρισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

«Η υποχρεωτικότητα είναι πολύ θετική για τους εργαζόμενους. Τους καλύπτει όλους σε ορισμένα σημεία, ενώ θα έχει και αυξήσεις μισθού», είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Αυξάνονται οι συντάξεις από το 2023

Χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας είναι και φέτος για τα ξενοδοχεία και εστιατόρια. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας.

«Όσον αφορά τα ξενοδοχεία τουλάχιστον 10% του οργανογράμματος έχει αυτή τη στιγμή αναζήτηση σε νέους εργαζομένους», λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

«Μάστιγα» η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία

Με βάση τα πρόστιμα που έχει δώσει η επιθεώρηση εργασίας οι περισσότερες παραβάσεις ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας είναι στο επισιτισμό.

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι προσλαμβάνουν  μάγειρες και σερβιτόρους,  τους δηλώνουν ως μερικώς απασχολουμένους και τους κρατούν όλο το ωράριο με απλήρωτη υπερωρία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top