«Φωτιά και λάβρα» η τιμή της βενζίνης: Προς τα 3 ευρώ το λίτρο στα νησιά! 

Η υψηλή φορολογία επιδεινώνει την κατάσταση στη χώρα μας    

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάνε οι τιμές των καυσίμων, βάζοντας «φωτιά»  στις τσέπες των οδηγών. Ειδικά στα νησιά, η κατάσταση είναι ανυπόφορη, με τη βενζίνη «φλερτάρει» πλέον με τα 3 ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα, «κλείδωσε»  σήμερα σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό το νέο πακέτο στήριξης για τα καύσιμα, με μεγαλύτερα ποσά επιδότησης, σε περισσότερους δικαιούχους. Οι επαγγελματίες του κλάδου επιμένουν, όμως, ότι οι τιμές δε θα «προσγειωθούν», εάν δε μειωθεί η φορολογία των καυσίμων. 

Τιμή βενζίνης: Ακόμα και πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο στην Αθηνα!

Η τιμή των καυσίμων πάντως ανεβαίνει συνεχώς, με τους οδηγούς να βλέπουν διαφορετικές τιμές από μέρα σε μέρα. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα η αμόλυβδη πωλείται κοντά στα 2,60 ευρώ το λίτρο σε πρατήριο στο Γαλάτσι, πέντε λεπτά φθηνότερα στα Μέγαρα και περίπου στα ίδια επίπεδα στο Αιγάλεω ...

«Ανάσα» η επιδότηση - οι φόροι κρατάνε ψηλά τις τιμές 

Με αυτά τα δεδομένα, η παράταση της επιδότησης ήταν μονόδρομος, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει νέα μέτρα αύριο για την επιδότηση των καυσίμων. 

Fuel Pass: Νέα επιδότηση για βενζίνη και πετρέλαιο - Αύριο οι ανακοινώσεις     

«Ασπιρίνη» χαρακτηρίζουν οι πρατηριούχοι τη νέα επιδότηση, καθώς όπως τονίζουν, εάν δε μειωθεί αισθητά η φορολογία δε θα πέσουν οι τιμές στα καύσιμα. .

«Δυστυχώς το fuel pass δεν επαρκεί» τονίζει ο πρόεδρος των εμπόρων υγρών καυσίμων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος προσθέτει: «Πρέπει η κυβέρνηση αποφασιστικά να προχωρήσει σε άμεση μείωση του ΦΠΑ η του ΕΦΚ, μόνο έτσι, με την οριζόντια αυτή μείωση θα αποκλιμακωθεί η τιμή». .

Η βενζίνη «καίει» όλη την Ευρώπη

Υψηλές είναι οι τιμές στα καύσιμα σε όλη την Ευρώπη. «Στο Παρίσι η βενζίνη είναι πανάκριβη. Χθες έβαλα και η πιο φτηνή που μπορείτε να βρείτε είναι 2,29 ευρώ το λίτρο, υπάρχουν μέσα στην πόλη πρατήρια που πωλούν και προς 2,86 ευρώ» δηλώνει στο Star η Τέτα Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Παρίσι.   

Στη Γερμανία που είναι διαφορετική η φορολογία του καυσίμου, η εικόνα είναι διαφορετική. 

«Εγώ προχθές έβαλα στο κέντρο του Βερολίνου. Τη βρήκα 1,93 ευρώ το λίτρο, γενικά είναι κάτω από τα 2 ευρώ» δηλώνει ο Έλληνας επιχειρηματίας στο Βερολίνο Αστέριος Καψάλης.  

Ακόμα κι έτσι, πολλοί στρέφονται, πλέον, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα και για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4   

«Καίει» η αμόλυβδη στα νησιά 

Στα ελληνικά νησιά την ίδια ώρα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης πλησιάζει τα 3 ευρώ το λίτρο, ενώ «τσουχτερή» είναι η τιμή της και σε αρκετά άλλα σημεία της περιφέρειας.  

Στη Μήλο σήμερα η αμόλυβδη φτάνει τα 2,84 ευρώ, στη Νισυρο 2,77 ευρώ, στο Καρπενήσι στα 2,60 ευρώ και λίγο φθηνότερα στη Μονεμβασιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top