Τέλος ανακύκλωσης 9 λεπτά από την 1η Ιουνίου για κάθε πλαστική συσκευασία  

Στην ΑΑΔΕ το τέλος για να αποδοθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης    

πλαστικό ποτήρι

Από την 1η Ιουνίου 2022 επιβάλλεται τέλος ανακύκλωσης για τα προϊόντα, η συσκευασία των οποίων περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), μεταξύ των οποίων και τα πλαστικά μπουκάλια νερού, κατά την πώλησή τους σε κάθε νόμιμο σημείο πώλησης. Η καταβολή του τέλους επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος.

Μπαίνει φόρος 8 λεπτών σε πλαστικά μπουκάλια

Το τέλος ανακύκλωσης ορίζεται σε 8 λεπτά. Το ποσό του τέλους αναγράφεται με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο στα παραστατικά πώλησης προ του Φ.Π.Α. ( άρα με ΦΠΑ 13% η επιβάρυνση φτανει στα 9 λεπτά) και αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που υποχρεούνται να τηρούν οι επιχειρήσεις που πωλούν τα εν λόγω προϊόντα


Πάνος Μουζουράκης: Δήλωσε ότι αυτοί είναι η ανακύκλωση 

 Οι εν λόγω επιχειρήσεις υποχρεούνται να αναγράφουν στα σημεία πώλησης των προϊόντων (πλαστικά μπουκάλια) σε εμφανές σημείο για τον καταναλωτή, ότι τα προϊόντα αυτά υπόκεινται σε τέλος, με αναγραφή του ποσού του τέλους.

Οι 15 πιο «πράσινες» πόλεις στον κόσμο - Τρόπος ζωής η ανακύκλωση!

Το τέλος έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και τα έσοδα από αυτό αποτελούν δημόσια έσοδα, τα οποία εισπράττονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και αποδίδονται στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) με σκοπό να διατίθενται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση δράσεων ανακύκλωσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top