Καταρρέουν τα κρυπτονομίσματα: Απώλειες 800 δισ. μέσα σε έναν μήνα

Σε χαμηλό 10 μηνών το Bitcoin

Τι είπε στο star.gr ο Νίκος Δασκαλάκης, επίκουρος καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος Ειδίκευσης «Οικονομικά του Blockchain: Εισαγωγή στα Κρυπτονομίσματα» του ΚΕΔΙΒΙΜ Παντείου

«Βουτιά» 800 δισ. δολαρίων σημείωσε η αξία του ενεργητικού της αγοράς των κρυπτονομισμάτων μέσα σε έναν μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.

Η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής οδηγεί τους επενδυτές να αναζητήσουν τοποθετήσεις, που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, και να μειώσουν την έκθεση τους σε επενδύσεις, που ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως τα κρυπτονομίσματα.

Βitcoin: Οδηγός για αρχάριους στο star.gr

Η συνολική αξία της αγοράς κρυπτογράφησης καταγράφεται στα 1,4 τρισ. δολάρια, όταν στις 2 Απριλίου είχε διαμορωθεί στα 2,2 τρισ. δολάρια. Το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών ήταν στα 2,9 τρισ. δολάρια στις αρχές Νοεμβρίου.

Σε χαμηλό 10 μηνών το Bitcoin

Το Bitcoin, το οποίο αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της αγοράς κρυπτονομισμάτων, έφτασε σε χαμηλό 10 μηνών μέσα στη μέρα, πριν ανακάμψει στα 31.450 δολάρια, μόλις έξι ημέρες αφότου είχε κατακτήσει τα 40.000 δολάρια. Σημειώνεται ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο στις 10 Νοεμβρίου και ανήλθε στα 69.000 δολάρια.

Εξόρυξη κρυπτονομισμάτων: Ο εξοπλισμός, οι αμοιβές και η φορολόγηση

«Το Bitcoin παραμένει σε υψηλό βαθμό συσχετισμένο με τις ευρύτερες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες υποδηλώνουν ότι ο δρόμος μπροστά μπορεί δυστυχώς να είναι δύσκολος, τουλάχιστον προς το παρόν», σύμφωνα με εκτίμηση του παρόχου δεδομένων blockchain Glassnode.

H πρώτη χώρα που υιοθετεί το bitcoin ως επίσημο νόμισμα

Οι τιμές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχουν υποχωρήσει, αντικατοπτρίζοντας τη βουτιά των μετοχών που προκαλεί η ανησυχία για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων σε όλο τον κόσμο, καθώς οι κεντρικές τράπεζες καλούνται να διαχειριστούν υψηλές πληθωριστικές πιέσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top