H πρώτη χώρα που υιοθετεί το bitcoin ως επίσημο νόμισμα

Πέρασε από τη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία

Τι είπε στο star.gr ε ο Νίκος Δασκαλάκης, επίκουρος καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος Ειδίκευσης «Οικονομικά του Blockchain: Εισαγωγή στα Κρυπτονομίσματα» του ΚΕΔΙΒΙΜ Παντείου

Η πρώτη χώρα που υιοθετεί το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα έγινε το Ελ Σαλβαδόρ.

«Το νομοσχέδιο για το Bitcoin μόλις εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία» στη νομοθετική συνέλευση. Ιστορία!», έγραψε μετά την ψηφοφορία στο Twitter ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε.

Ο πρόεδρος είπε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος, εγκρίθηκε από τους 62 από τους 84 συνολικά βουλευτές.

Bitcoin: Βουτιά στην τιμή του κρυπτονομίσματος μετά το ιστορικό υψηλό

Πριν από την ψηφοφορία ο Μπουκέλε δήλωσε ότι η υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος θα φέρει στη χώρα «χρηματοπιστωτική ένταξη, επενδύσεις, τουρισμό, καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη».

Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα και έναν τρόπο για να αποφεύγεται ότι εκατομμύρια θα χάνονται σε ενδιάμεσους.

Το κρυπτονόμισμα έφτασε να ενισχύεται κατά 13% μετά την απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ να το υιοθετήσει στις συναλλαγές του και να διαπραγματεύεται στα $37.176,44.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top