Bitcoin: Βουτιά στην τιμή του κρυπτονομίσματος μετά το ιστορικό υψηλό

Η μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο

Τι είπε στο star.gr ε ο Νίκος Δασκαλάκης, επίκουρος καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος Ειδίκευσης "Οικονομικά του Blockchain: Εισαγωγή στα Κρυπτονομίσματα" του ΚΕΔΙΒΙΜ Παντείου

Βουτιά σημείωσε η τιμή του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, του Bitcoin, μετά τα ιστορικά υψηλά που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Bitcoin έφτασε την ιστορικά υψηλή τιμή των 64.869,78 δολαρίων, ωστόσο οι φήμες ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάζει να εξαπολύσει επίθεση στο ξέπλυμα χρήματος που λαμβάνει τόπο μέσω κρυπτονομισμάτων, το οδήγησε σε πτώση που έφτασε το 15%, με την τιμή του να φτάνει την Κυριακή στα 51.707,51 δολάρια.

Βitcoin: Οδηγός για αρχάριους στο star.gr

Σήμερα, το κρυπτονόμισμα ανακάμπτει, μαζεύοντας ένα μέρος των απωλειών και διαπραγματεύεται στα 57.462,84 ευρώ.

Η συνολική αξία των Bitcoin αποτιμάται λίγο περισσότερο από 1 τρισ. Δολάρια, ύστερα από την εκτόξευση της τιμής του κατά 800% το περασμένο έτος.

Η γενική αποδοχή των κρυπτονομισμάτων είναι σταθερά αυξανόμενη, με αποτέλεσμα εταιρείες, όπως  η PayPal και Square, να αρχίσουν να δίνουν τη δυνατότητα για συναλλαγές με Bitcoin μέσω των συστημάτων τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top