Συνεχίζεται η άνοδος στις τιμές των ομολόγων 

Στον... Ιανουάριο του 2019 επέστρεψε το ελληνικό δεκαετές ομόλογο     

ομόλογα

Διατηρείται η πίεση στις τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου να επιστρέφει στα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2019.

Έξοδο στις αγορές με 10ετές ομόλογο ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 82 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 38 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 2,87% από 2,84% χθες, έναντι 0,77% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,07% από 2,04% που έκλεισε χθες.

Άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα 

Οι ισοτιμίες του ευρώ

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0862.  Θετική επίπτωση είχαν στο δολάριο και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Η ισοτιμία ευρώ/δολάριο υποχώρησε νωρίς το πρωί σε χαμηλό (1,0812 δολ.) πλέον του ενός μήνα. Αρνητική επίπτωση έχει στο ευρώ η απομάκρυνση της πιθανότητας ανακωχής στον πόλεμο στην Ουκρανία μετά τις σχετικές δηλώσεις τού Προέδρου της Ρωσίας.

Μητσοτάκης για 10ετές ομόλογο: Ακόμη ένα σημάδι εμπιστοσύνης στην Ελλάδα 

Στις άλλες σημαντικότερες ισοτιμίες για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, η τιμή για ευρώ/ ελβετικό φράγκο διαμορφώθηκε στο 1,016 και για ευρώ/ στερλίνα στο 0,830. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top