Άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα 

Στο 0,83% η  απόδοση του δεκαετούς ομολόγου 

ομόλογα απόδοση οθόνη

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι αγορές ομολόγων, ενώ περιορισμένες πιέσεις δέχονται οι τιμές των μεσοπρόθεσμων ομολόγων καθώς αυτά είναι πιο ευαίσθητα στις εξελίξεις του διεθνούς περιβάλλοντος.

Επαρκή δημοσιονομική στήριξη ζητά η ΕΚΤ για την κρίση της πανδημίας

Συγκεκριμένα, η αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος αύξησης των επιτοκίων που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Fed, επισπεύδοντας κατά ένα χρόνο (το 2023 αντί του 2024) την πρώτη αύξηση των επιτοκίων, επηρέασε αρνητικά τα ομόλογα μικρότερης διάρκειας. Ωστόσο η ΕΚΤ δια της προέδρου της Κριστίν Λαγκάρντ, επιμένει στην ανάγκη να διατηρηθεί επί μακρόν η χαλαρή νομισματική πολιτική.

Λαγκάρντ: Πολύ νωρίς για τέλος του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων  

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου επανήλθε σε θετικό έδαφος και κυμαίνονταν στο 0,045%, η απόδοση του 10ετους ομολόγου κυμαίνονταν στο 0,83% από 0.73% ενώ του 15ετούς διατηρήθηκε στο 0,88%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 169 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 74 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,83% έναντι -0,16% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 0,99% από 0,97% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Αυξάνονται οι αποδόσεις των ομολόγων 

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολάριο ΗΠΑ  κυμαίνονταν στο 1,1896 δολ. από 1,1916 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1894 δολάρια.   

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top