Μητσοτάκης για 10ετές ομόλογο: Ακόμη ένα σημάδι εμπιστοσύνης στην Ελλάδα 

«Η χώρα δανείζεται με ρεκόρ χαμηλών επιτοκίων» τόνισε ο πρωθυπουργός     

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη μεγάλη του ικανοποίηση για την έκδοση δεκαετούς ομολόγου από την Ελλάδα με χαμηλά επιτόκια, σε επίπεδα προ της κρίσης του 2009, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

 

Πάνω από 19,5 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο της Ελλάδας

   
«Ένα ακόμη σημάδι εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της Ελλάδας και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές μας. Σήμερα εκδώσαμε 10ετές ομόλογο με απόδοση περίπου 0,9%. Η χώρα δανείζεται με χαμηλά επιτόκια – ρεκόρ» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, στην ανάρτηση που έκανε στα αγγλικά.

 

Μητσοτάκης: Υποδεχόμαστε θωρακισμένοι το καλοκαίρι

 

Προηγουμένως,  την ικανοποίησή του είχε εκφράσει και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταίκούρας για την επιτυχή έκδοση του δεκαετούς ομολόγου και τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.  

Σταϊκούρας για έκδοση 10ετούς ομολόγου: Επιστροφή στα επιτόκια του 2008! 

 Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα, σήμερα, άντλησε από τις αγορές, μέσω της έκδοσης 10ετούς ομολόγου, 2,5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο περίπου 0,9%. «Οι θυσίες της κοινωνίας, η αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής, η συνέπεια και η μεθοδική δουλειά του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και συνολικά του Υπουργείου Οικονομικών, φέρνουν θετικά αποτελέσματα για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα» σχολίασε ο Υπουργός Οικονομικών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top