Πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου: Επανέφερε το ζήτημα ο Μητσοτάκης  

Επίτροπος Ενέργειας ΕΕ: Πρέπει να στηρίξουμε νοικοκυριά- επιχειρήσεις

Την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρμόδια Κοινοτική Επίτροπο, Κάντρι Σίμσον, επιμένοντας στην ανάγκη πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.  

Μητσοτάκης για Ζελένσκι: Ξέρουμε λόγω Κύπρου από επιθέσεις και απειλές

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν  μπορεί να αντιμετωπισθεί η κρίση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από  κάθε χώρα της ΕΕ χωριστά και προειδοποίησε για τον κίνδυνο επιστροφής του λαϊκισμού, όπως είπε.  

Μητσοτάκης με Επίτροπο Ενέργειας ΕΕ Κάντρι Σίμσον

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με την Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον (Ευρωκίνηση) 
 

«Εάν δεν καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα, οι δυνάμεις του λαϊκισμού θα επανεμφανιστούν στην Ευρώπη....κανένα κράτος-μέλος δεν μπορεί μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση, αυτό ισχύει σίγουρα στην περίπτωση μιας χώρας όπως η Ελλάδα, η οποία είναι ακολουθεί έναν δρόμο δημοσιονομικής υπευθυνότητας, επειδή υποφέρουμε ακόμα από την κληρονομιά μιας δεκαετούς κρίσης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Μητσοτάκης: Να μπει πλαφόν από την ΕΕ στην τιμή αγοράς του φυσικού αερίου  

Επίτροπος Ενέργειας ΕΕ: πρέπει να στηρίξουμε νοικοκυριά- επιχειρήσεις

«Έχουμε όντως αυτή την στιγμή μια έκτακτη ανάγκη που αφορά το πώς θα στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις εν μέσω πολύ υψηλών τιμών ενέργειας» τόνισε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Κάντρι Σίμσον, από την πλευρά της,  

 Ηλεκτροσόκ από τις τιμές - ρεκόρ του Μαρτίου 

Ο Μάρτιος ήταν ως τώρα ο πιο «μαύρος»  μήνας για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Η μέση χονδρική τιμή ήταν 373% υψηλότερη από πέρσι, ξεπερνώντας ακόμα και τα 600 ευρώ! Με δεδομένο ότι αυτές οι δυσθεώρητες αυξήσεις θα περάσουν στους λογαριασμούς του Απριλίου, ενισχύεται κατά 80% η κρατική επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια και 100% στα επαγγελματικά. 

Ενεργειακή επάρκεια:  Ο στρατηγικός ρόλος της Ρεβυθούσας 

H κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει το Plan B για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας. Η Επίτροπος Σίμσον και ο υπουργός Ενέργειας επισκέφθηκαν τη Ρεβυθούσα, η οποία έχει στρατηγικό ρόλο στο σχεδιασμό. Στην υφιστάμενη χωρητικότητα των 225.000 κυβικών μέτρων LNG, θα προστεθούν άλλα 100.000 κυβικά μέτρα, με πλωτή δεξαμενή.

Έρχεται συμφωνία «μαμούθ» ΗΠΑ - ΕΕ για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) 

Η κρίση άνοιξε τις πρώτες «πληγές» στην οικονομία, που θα «τρέξει»  με μικρότερη ταχύτητα, όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.   


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top