Σε κλοιό αυξήσεων σε βασικά είδη διατροφής οι καταναλωτές  

Με το σταγονόμετρο οι αγορές – Στήριξη υπόσχεται η κυβέρνηση  

Αντιμέτωποι με κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής βρίσκονται οι καταναλωτές, που έχουν περιορίσει τις αγορές τους στα απολύτως απαραίτητα. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πάντως ότι τα νοικοκυριά θα στηριχθούν για όσο διάστημα απαιτηθεί. 

Λαϊκή: Στα ύψη οι τιμές των οπωροκηπευτικών λόγω του χιονιά

Οι αγορές γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Σύμφωνα με τους εμπόρους τροφίμων τον περασμένο μήνα τα τυροκομικά αυξήθηκαν 6 έως 8%, το λάδι 10%, ρύζι, όσπρια και απορρυπαντικά 5%, ενώ αυτόν τον μήνα παίρνουν σειρά τα αλλαντικά με αύξηση 5%, οι καφέδες με 4%, τα δημητριακά με 5%. 

«Το υψηλό ενεργειακό κόστος τα μεταφορικά δεν μας επιτρέπουν απορρόφηση» δηλώνει ο Ιπποκράτης Γείτονας, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Κρεοπωλών «Άγιος Γεώργιος».

Έρχονται ανατιμήσεις - Σε ποια προϊόντα θα αυξηθούν οι τιμές 

Σταϊκούρας: Θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά για όσο απαιτηθεί

«Υλοποιούμε μέτρα και πολιτικές, προκειμένου οι όποιες ανατιμήσεις να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Η στήριξη αυτή είναι σημαντική και θα συνεχιστεί για όσο απαιτηθεί» διαβεβαίωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.  

Μειώσεις φόρων στα είδη ευρείας κατανάλωσης, ζήτησε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετά από συνάντηση του με μέλη καταναλωτικών οργανώσεων.

«Έως την άνοιξη και βλέπουμε το φαινόμενο των ανατιμήσεων» εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top