Aναδρομικά: Πώς θα πληρώσετε τον φόρο σε έως 48 δόσεις

Τι γίνεται εάν χάσετε τη ρύθμιση

Χρήματα 100ευρο
 
Φιλοθέη Μακριδάκη
Α’ Τάξης Φοροτεχνικός
Φορολογικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

Σε δόσεις μπορεί να πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος των αναδρομικών, που προκύπτει από τις τροποποιητικές δηλώσεις παρελθόντων ετών, όπως προβλέπει διάταξη, η οποία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Κοντολογίς, δίνεται η δυνατότητα σε όσους συνταξιούχους το επιθυμούν να ρυθμίσουν τον φόρο εισοδήματος για συντάξεις, που καταβάλλονται αναδρομικά, αλλά και τις τροποποιητικές αναδρομικών ποσών σε έως και 48 δόσεις.

Γονικές παροχές: Προβλήματα στις εφορίες με το νέο αφορολόγητο όριο

Ο αριθμός των δόσεων προκύπτει με βάση εισοδηματικά κριτήρια που διαβάζει το σύστημα κατά την διαδικασία εκτέλεσης της ρύθμισης.

Οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης είναι έντοκες, με το επιτόκιο να είναι μικρότερο για όσους επιλέξουν την εξόφληση των αναδρομικών σε έως 12 δόσεις και να αυξάνεται για όσους επιλέξουν περισσότερες δόσεις.

Συντάξεις: Αυξήσεις με αναδρομικά άνω των 2 ετών για πέντε κατηγορίες

Συγκεκριμένα λοιπόν όσοι ρυθμίσουν σε έως 12 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο είναι 0,73% και όσοι οφειλέτες επιλέξουν άνω των 12 δόσεων το επιτόκιο προσαυξάνεται κατά 1,5%.

Φιλοθέη Μακριδάκη

«Ο αριθμός των δόσεων προκύπτει με βάση εισοδηματικά κριτήρια που διαβάζει το σύστημα κατά την διαδικασία εκτέλεσης της ρύθμισης», επισημαίνει η φοροτεχνικός και φορολογικός σύμβουλος επιχειρήσεων και ιδιωτών, Φιλοθέη Μακριδάκη

Σε περίπτωση απώλειας και υπαγωγής των ίδιων οφειλών στη ρύθμιση για δεύτερη φορά από τον ίδιο οφειλέτη, τα ανωτέρω επιτόκια προσαυξάνονται κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top