Βάζει «φωτιά» στην τσέπη μας η κακοκαιρία «Ελπίδα» 

Σπεύδουν να αγοράσουν σόμπες και αερόθερμα οι καταναλωτές  

Για συσκευές θέρμανσης «τρέχουν» λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα»  όσοι δεν είχαν προνοήσει ως τώρα, υπό το φόβο του πολικού ψύχους που βρίσκεται προ των πυλών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι διακόπτες θα ανοίξουν με... φειδώ, γιατί  το κόστος είναι μεγαλύτερο φόβητρο από την κακοκαιρία.

 Συναγερμός για την κακοκαιρία «Ελπίδα» - Σύσκεψη με 5 Υπουργούς 

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Μαρία Παππά, αερόθερμα, θερμάστρες, θερμοπομποί, ακόμα και ηλεκτρικές κουβέρτες, τις τελευταίες ημέρες φεύγουν το ένα μετά το άλλο. Οι πολικές θερμοκρασίες θορύβησαν τον κόσμο και τα θερμαντικά σώματα ξεπουλάνε σαν ζεστό ψωμί.   

Τιμές για όλες τις τσέπες- «Αγκάθι» το κόστος της κατανάλωσης

Ηλεκτρικές σόμπες βρίσκει κανείς με 35 ευρώ, αλλά για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν και με 55 ευρώ - 65 ευρώ. Για μια ηλεκτρική κουβέρτα αρκούν 37 ευρώ, ενώ τα καλοριφέρ «παίζουν» από τα 49 ως τα 75 ευρώ. 

Για να κάνει, πάντως, ένας καταναλωτής τη σωστή επιλογή, πρέπει να γνωρίζει τα τετραγωνικά του χώρου που θέλει να θερμάνει. 

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα;

Τα κλιματιστικά είναι πιο πολύ για περισσότερο ήπιες θερμοκρασίες, ενώ τα αερόθερμα και οι θερμοπομποί έχουν καλύτερη απόδοση, αλλά υψηλότερη συνήθως κατανάλωση.  

Άλλοι πάντως επιλέγουν το πετρέλαιο,  καθώς λόγω κεντρικής θέρμανσης είναι σαφώς πιο αποδοτικό και συχνά αποδεικνύεται και πιο οικονομικό στην πράξη σε σύγκριση με ενεργοβόρες συσκευές. 

Το ακριβό πετρέλαιο βάζει «φωτιά» στα καλοριφέρ

Το πρόβλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος, είναι ακριβώς η αύξηση του κόστους χρήσης.   

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Παππούς, επίσης στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, η άνοδος της διεθνούς τιμής του «μαύρου χρυσού» έβαλε «φωτιά»  και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Πέρσι, τέτοια εποχή κόστιζε κάτω από 90 λεπτά, ενώ φέτος βρίσκεται στο 1, 19 ευρώ, δηλαδή περίπου 35% ακριβότερα. 

Επίδομα θέρμανσης 2021: Ποιοι θα πληρωθούν έως το τέλος του χρόνου

Σε 25 περιοχές «καίει» ακόμα πιο πολύ. Στις Κυκλάδες, στη Μυτιλήνη, στα Δωδεκάνησα η τιμή «χτυπάει κόκκινο», ενώ ακόμα και σε ορεινούς νομούς, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όπως η Ευρυτανία και τα Γρεβενά,  το κόστος είναι τσουχτερό. Ανακούφιση δίνει το επίδομα θέρμανσης έως 750 ευρώ, σε 855.000 νοικοκυριά. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top