Μεταβιβάσεις ακινήτων: Έρχεται παράταση ενός μήνα

Για συμβόλαια με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες

Αναφιώτικα

Νέα παράταση στην προθεσμία για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες (η οποία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2022) σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σκέψεις είναι να δοθεί ένας ακόμη μήνας παράταση, έως το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς υπάρχουν πολλά «παράπονα» για καθυστερήσεις στην εκκαθάριση των δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτων που βρίσκονται στις εφορίες και την έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.

Γονικές παροχές: Οι πέντε παγίδες - Τι να προσέξετε

Η παράταση για «φθηνές» μεταβιβάσεις ακινήτων θα αφορά μόνο τις υποθέσεις, για τις οποίες οι  φορολογούμενοι υπέβαλλαν στις ΔΟΥ ή ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ τις δηλώσεις φόρου μεταβίβασης, γονικών παροχών και δωρεών πριν από την εκπνοή του 2021, δηλαδή μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021.

Χωριστή φορολογική δήλωση συζύγων: Όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις

Σημειώνεται ότι συμβολαιογράφοι και ΠΟΜΙΔΑ έχουν ζητήσει δίμηνη παράταση της προθεσμίας έως τις 31 Μαρτίου 2022  λόγω των καθυστερήσεων που υπάρχουν στον έλεγχο εκκρεμών δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτων από πολλές Εφορίες.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top