Άδωνις Γεωργιάδης: Για ποιους θα γίνονται έλεγχοι στα social media 

Έρχονται βαριά πρόστιμα με τροπολογία

Άδωνις Γεωργιάδης Βουλή

Μεγάλα πρόστιμα ύστερα και από ελέγχους στους λογαριασμούς συγκεκριμένων ατόμων στα social media προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή. 

Η μειωμένη τιμή στα τεστ PCR που ανακοινώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης

Πρόκειται για άτομα που παρέχουν παρανόμως κατ' οίκον υπηρεσίες αισθητικής και κομμωτικής, για τα οποία όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης θα γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι σε διαφημιστικές τους αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης: Αμετανόητοι αρνητές της πραγματικότητας

Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα δίνει στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχων στα social media, προκειμένου να εντοπίσει διαφημίσεις αυτού του τύπου και να επιβάλλει πρόστιμα.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι Έλληνες influencers του Instagram

«Δεν είναι ζήτημα φορολογικών εσόδων που χάνονται από το κράτος. Εμένα με απασχολεί περισσότερο ο αθέμιτος ανταγωνισμός που γίνεται από αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια δουλεύουν μαύρα και άρα μπορούν να έχουν λιγότερο κόστος από εκείνους που έχουν κατάστημα» επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι η τροπολογία θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες κατά πάσα πιθανότητα, στο  νομοσχέδιο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top