Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι Έλληνες influencers του Instagram

«Πόσο πάει» το post με διαφήμιση προϊόντος

Ο τιμοκατάλογος του Instagram ξεκινά από 200 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 5.000 ευρώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 25 Σεπτεμβρίου 2021

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) μπαίνουν οι Έλληνες influencers του Instagram, καθώς τα υπέρογκα ποσά, που βγάζουν κάποιοι διαφημίζοντας προϊόντα, δεν έχουν περάσει απαρατήρητα.

Το σχέδιο της εφορίας προβλέπει ελέγχους σε μοντέλα, ηθοποιούς, παρουσιαστές και αθλητές.

Αρχικά, προβλέπεται η κοστολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ στη συνέχεια θα ζητούνται τα στοιχεία από τις εταιρείες και θα υπάρχει διασταύρωση των ποσών με τα εισοδήματα της τελευταίας πενταετίας.

Influencers: Στο στόχαστρο της εφορίας τα έσοδα από τις αναρτήσεις

Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το Star, ο τιμοκατάλογος του Instagram ξεκινά από 200 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 5.000 ευρώ στην Ελλάδα.

Οι νέοι στο επάγγελμα βγάζουν έως και 1. 200 ευρώ τον  μήνα, οι «μικροinfluencers» τουλάχιστον 2. 500 ευρώ και οι mega influencers με παραπάνω από 1.000.000 ακόλουθους βγάζουν πάνω από 15. 000 ευρώ τον μήνα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.  

«Πλέον, η διαφήμιση προϊόντων μέσα από τα social media είναι σημείο των καιρών. Είναι κι αυτό μια δουλειά, η οποία σίγουρα θα πρέπει να γίνεται υπό σωστές προϋποθέσεις. Από τη στιγμή που κάθε influencer κόβει αποδείξεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θεωρώ σωστό και απαραίτητο τον έλεγχο αυτόν αρχικά γιατί είναι άδικο για αυτούς που δουλεύουν νόμιμα. Τα ποσά που ακούγονται είναι υπέρογκα και, όταν δουλεύεις σε τέτοια κλίμακα, σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος», δηλώνει στο «Secret» η γυμνάστρια Σοφία Παθέκα.

«Είναι πολύ λογικό να γίνει ο έλεγχος, επειδή πλέον το Instagram έχει γίνει μέσο διαφήμισης πολύ δυνατό και έχουμε ακούσει από πολλές γνωστές bloggers σε Ελλάδα και εξωτερικό να δείχνουν δημόσια τα ποσά που παίρνουν», σημειώνει από την πλευρά της η Μέγκι Ντρίο, πρώην παίκτρια του GNTM.

Η Έλενα Γαλύφα δηλώνει πως δεν φοβάται, καθώς δεν έχει κάτι να κρύψει: «Είμαι επαγγελματίας χρόνια τώρα, έχω την εταιρεία μου και είμαι καθ’ όλα νόμιμη. Δεν έχω να κρύψω τίποτα από το ΣΔΟΕ. Είναι μια δουλειά όπως όλες οι άλλες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top