Κοινωνικό μέρισμα: Ξεκίνησαν οι πληρωμές στους δικαιούχους

Πότε θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση όλοι οι δικαιούχοι  

Ξεκίνησαν από το απόγευμα της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου 2021 και από σήμερα το πρωί οι πρώτες πληρωμές του κοινωνικού μερίσματος 2021, με την καταβολή στους δικαιούχους του «ενισχυμένου» φέτος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Έκτακτο επίδομα έως 900 ευρώ: Ποιοι θα πάρουν σήμερα χρήματα

Εντός του Δεκεμβρίου του 2021, θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο δίνεται φέτος ως επίδομα ύψους 250 ευρώ, σε άλλες κατηγορίες δικαιούχων έκτακτης ενίσχυσης, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και οι ΑμεΑ που λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.

Στις 15/12 η καταβολή έκτακτης προσαύξησης Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Υπενθυμίζεται ότι με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε στη Βουλή καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ. 

Κοινωνικό μέρισμα: Ανακοίνωσε την έκτακτη ενίσχυση ο Χατζηδάκης 

 Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας  η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ χορηγείται «σε όσους έχουν ανάγκη», δηλαδή  χαμηλοσυνταξιούχους, αναπήρους και ανασφάλιστους υπερήλικες.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε ακόμα ότι την έκτακτη ενίσχυση «θα πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι με σύνταξη μέχρι 7.200 ευρώ και οικογενειακό όριο εισοδήματος τις 14.400 ευρώ.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top