Σταϊκούρας: Κανονικά προχωρά η παραγωγή του ελληνικού drone  

Τι δήλωσε για το πρόγραμμα «Αρχύτας» 

drone

Σύμφωνη με το χρονοδιάγραμμα είναι, με το κλείσιμο του α' τριμήνου, η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος «Αρχύτας» που αφορά στον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή ελληνικών drones,  με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε σήμερα ο Yπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συγχαίροντας τους εμπλεκόμενους φορείς για το γεγονός αυτό.

Διαψεύδει κατηγορηματικά το Υπουργείο Άμυνας την αγορά τουρκικών drones

Ειδικότερα, ο Yπουργός ανέφερε τα εξής:

Χαλκιδική: Drone με μεγάφωνο διώχνει τον κόσμο από την παραλία

«Την 1η Σεπτεμβρίου, μετά από πολύμηνη προετοιμασία, τέθηκε σε λειτουργία η συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) με τα Πανεπιστήμια Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας, για τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, με χρηματοδότηση του υπουργείου Οικονομικών.

Με το κλείσιμο του 1ου τριμήνου, πραγματοποιήθηκε η 1η αξιολόγηση. Διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος "Αρχύτας" είναι σύμφωνη με το χρονοδιάγραμμα.

Συγχαίρω όλους τους εμπλεκόμενους για το πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας και την τήρηση των συμφωνηθέντων. Η επόμενη αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του επόμενου τριμήνου. Η Ελλάδα προχωρεί με αξιοπιστία και τάξη».
 

(φωτογραφία αρχείου drone: Ευρωκίνηση)  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top