Διαψεύδει κατηγορηματικά το Υπουργείο Άμυνας την αγορά τουρκικών drones

Κάνει λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων   

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα δημοσιεύματα σε ΜΜΕ της Τουρκίας για την αγορά τουρκικών drones από τον Ελληνικό Στρατό    

Κατηγορηματικά διαψεύδει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις φήμες για αγορά τουρκικών drones από τον Ελληνικό Στρατό και τα σχετικά δημοσιεύματα. 

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αγοράζει 50 drones από την Τουρκία

Μάλιστα, το Υπουργείο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για διασπορά ψευδών ειδήσεων.  

Νωρίτερα, η κυβέρνηση διά του υφυπουργού στον πρωθυπουργό και εκπροσώπου της Στέλιου Πέτσα δεν επιβεβαίωσε την είδηση.   

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει στην ανακοίνωσή του:      

«Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διαψεύδονται κατηγορηματικά διαρροές φημών και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας προβάλλοντας δήθεν ότι ο Ελληνικός Στρατός προτίθεται να προμηθευτεί τηλεκατευθυνόμενα ή μη επανδρωμένα εναέρια μέσα τουρκικής κατασκευής. Από τα τέλη Μαΐου γίνονται στοχευμένες διαρροές σε ξένα και σε ελληνικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται ή να τεκμηριώνονται με στοιχεία.

Πληροφορίες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ειδικά από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται πολύ προσεκτικά πριν αναπαραχθούν στο εσωτερικό. Αυτό επιτάσσουν οι στοιχειώδεις Κανόνες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ιδίως όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα που ανάγονται στο πεδίο της Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης, συμφώνως προς το Άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικος και του Ν. 4619/19».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top