«Καμπανάκι» για ελλείψεις προϊόντων τα Χριστούγεννα

Γιατί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θεωρούνται κρίσιμο τεστ

Χριστουγεννιάτικη αγορά

«Καμπανάκι» για ελλείψεις προϊόντων κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων κρούει η ελληνική αγορά, εάν δεν αποκατασταθεί σύντομα η ισορροπία στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου, που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, σε συνδυασμό με την Black Friday αποτελούν μιας πρώτης τάξεως τεστ για τις αντοχές των επιχειρήσεων, οι οποίες συνεχίζουν τις προσπάθειες -στο μέτρο των δυνατοτήτων τους- προκειμένου να προμηθευτούν όσο περισσότερα αποθέματα μπορούν.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για να ανταπεξέλθουν, μέσα από την αναζήτηση εναλλακτικών πηγών τροφοδοσίας πέραν της Ασίας.

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά

Έμφαση δίδεται στα προϊόντα τεχνολογίας, στα είδη ένδυσης και υπόδησης, στα παιχνίδια αλλά και σε άλλα εποχικά, τα οποία αναμένεται να συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Ήδη, πάντως, πολλές μεγάλες επιχειρήσεις δέχονται προκρατήσεις και δημιουργούν λίστες αναμονής, για δημοφιλή προϊόντα από τον χώρο της νέας τεχνολογίας, για παράδοση έως το νέο έτος.

Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές, με τα προβλήματα να είναι ακόμη μεγαλύτερα σε αναπτυγμένες οικονομίες, όπως η Αγγλία και η Γερμανία.

Πολλοί κατασκευαστές δεν είναι σε θέση να προμηθευτούν εγκαίρως επαρκείς ποσότητες, για να αναπληρωθούν οι ελλείψεις. Το ίδιο συμβαίνει και στον κλάδο της ένδυσης και υπόδησης κυρίως από προμηθευτές, ιδιαίτερα από την Ασία, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top