Μποναμάς έως 900 ευρώ: Ποιοι θα πάρουν έκτακτη ενίσχυση τα Χριστούγεννα

Οι δικαιούχοι για το «μέρισμα» που θα δοθεί στις γιορτές

Έκτακτη ενίσχυση, σαν το «κοινωνικο μέρισμα», θα λάβουν χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά τον Δεκέμβριο.

Ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς θα δοθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά και, συγκεκριμένα, σε όσους είναι ήδη δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ακρίβεια: Δίχτυ ασφαλείας με νέες μειώσεις φόρων και κοινωνικό μέρισμα

«Τον Δεκέμβριο, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά. Μια πράξη ανακούφισης πριν από τις γιορτές σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη» είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ (Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης).

Όπως εκτιμάται, οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης θα είναι περίπου 270.000.

Έκτακτο «δώρο Χριστουγέννων» σε συνταξιούχους και υγειονομικούς

Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει αφήσει «παράθυρο» για χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης και σε άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μετά την αρχική αναθεώρηση του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) και την καλύτερη πορεία της οικονομίας, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, υπάρχει η σκέψη να δοθεί έκτακτο βοήθημα και σε χαμηλοσυνταξιούχους, που λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη κάτω από 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται και η ενίσχυση των υγειονομικών με έκτακτο δώρο Χριστουγέννων, ως αναγνώριση του μεγάλου βάρους, που σήκωσαν, λόγω της πανδημικής κρίσης.

Πώς υπολογίζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Το ανώτατο όριο του ποσού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Υπολογίζεται ως εξής:

•    200 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

•    Προσαύξηση 100 ευρώ για ένα ενήλικο μέλος

•    Προσαύξηση 50 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί

Το ποσό, που θα δοθεί ως έκτακτη ενίσχυση τα Χριστούγεννα, θα υπολογιστεί με βάση το ποσό, που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό.

Έτσι, αν κάποιος παίρνει Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα 200 ευρώ, τον Δεκέμβριο θα πάρει 400 ευρώ. Αν παίρνει 500 ευρώ, τον Δεκέμβριο θα λάβει 1.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top