ΔΕΗ: Συνεδρίαση των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ΔΕΔΔΗΕ

Δεν αποκλείονται αλλαγές στην εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική

Η διπλή «βόμβα» της ΔΕΗ: Η πολλαπλή στόχευση και οι αντιδράσεις- ρεπορτάζ μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων Star στις 24/9/21

Συνεδριάζει σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ για δύο σημαντικές εξελίξεις - ορόσημο στην πορεία της εταιρείας: την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα οδηγήσει σε μείωση του ποσοστού του Δημοσίου αλλά με διατήρηση της καταστατικής μειοψηφίας (34%) και την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ, κινήσεις που αποτελούν τη βάση για την υλοποίηση του νέου επιχειρηματικού σχεδίου.

Η διπλή «βόμβα» της ΔΕΗ: Η πολλαπλή στόχευση και οι αντιδράσεις

Η ΓΕΝΟΠ που διαφωνεί με τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ, πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία.

Δεν αποκλείεται η σημερινή συνέλευση να επιφέρει αλλαγές στην εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική λόγω ενεργειακού κόστους. Μέχρι σήμερα, η ΔΕΗ δίνει 30% έκπτωση για μηνιαίες καταναλώσεις ως 300 kWh και ως 42% για καταναλώσεις από 300 ως 600 kWh.  

ΔΕΗ: Εισαγγελική παρέμβαση για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου

Η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έσπασε το φράγμα των 300 ευρώ στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, με τη μέση τιμή να υπολογίζεται σε 233,53 ευρώ. Για σήμερα υπολογίζεται ότι η μέση τιμή θα ανέβει στα 253,33 ευρώ, με pick στα 344 ευρώ το βράδυ. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξάνονται οι παραγγελίες για να προλάβουν σε αυτές τις τιμές, καθώς υπάρχει εύλογη ανησυχία για κλιμάκωσή τους. Τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Καυσίμων δείχνουν ότι η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 1,16 ευρώ πανελλαδικά. Πάνω ή κοντά στο 1,20 ευρώ βρίσκονται Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Κέρκυρα, Φωκίδα, Ευρυτανία, Θεσπρωτία, Μαγνησία.

Η αγορά αναμένει αύξηση της τιμής των καυσόξυλων και καταγράφει αυξήσεις στο πέλετ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top