Και κύμα ακρίβειας προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος»! 

Αυξήσεις στις τιμές και ελλείψεις σε φρούτα και λαχανικά 

Ο... «Μπάλλος» χορεύει και τις τιμές στις λαϊκές αγορές. Η πρόσφατη κακοκαιρία και οι καταστροφές που προκάλεσε σε καλλιέργειες, φέρνει ελλείψεις φρούτα και λαχανικά. Σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής, βάζουν «φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών. 

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πόσοι τόνοι νερού έπεσαν 

Στην αυτοψία του Γιώργου Σαραντάκου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star έμποροι και παραγωγοί καλούν τον κόσμο να ψωνίσει αλλά όπως δηλώνουν οι νοικοκυρές που βγήκαν για ψώνια, υπάρχει πλέον μεγάλη ακρίβεια, ενώ κάθε εβδομάδα αυξάνονται κι άλλο οι τιμές.  

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κόντρα Πολιτικής Προστασίας και Περιφέρειας Αττικής  

 Οι καταστροφές στις καλλιέργειες φέρνουν ανατιμήσεις στα οπωροκηπευτικά

Η κακοκαιρία «Μπάλος» ήρθε να προστεθεί στην αύξηση των τιμών ενέργειας, με τις μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή να προκαλούν νέες ανατιμήσεις και τους εμπόρους να καλούν τους καταναλωτές να ψωνίζουν τις εκτός εποχής, πλέον, ντομάτες!  

«Εκτός από την κακοκαιρία έχουμε και τις αυξήσεις στο πετρέλαιο, την ενέργεια, τα μεταφορικά, σε όλα» δηλώνει ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Παντελής Μόσχος. 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Δύσκολη νύχτα σε Κέρκυρα και Δυτική Ελλάδα

Το σπανάκι ξεπέρασε σήμερα το 1,50 ευρώ, το ίδιο το κουνουπίδι και τα ραδίκια, ενώ ο μαϊντανός έφτασε τα 50 λεπτά. 

Πολλοί πάντως φοβούνται ότι τα χειρότερα έρχονται, αν και σε λίγες ημέρες θα μπει στην αγορά η νέα παραγωγή των κηπευτικών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top