Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κόντρα Πολιτικής Προστασίας και Περιφέρειας Αττικής  

Το παρασκήνιο της νυχτερινής επίσκεψης και οι ευθύνες που ζητήθηκαν  

Οι εικόνες ισοπέδωσης στην Αττική την ώρα που ξεσπούσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» με κορωνίδα το βυθισμένο λεωφορείο στην Ποσειδώνος, αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά τις ευθύνες των φορέων της Πολιτείας. Ο Γιώργος Ευγενίδης αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα τι έγινε στη δύσκολη σύσκεψη το βράδυ της Πέμπτης στην Πολιτική Προστασία. 

«Μπάλλος»: Το βυθισμένο λεωφορείο στα διεθνή ΜΜΕ - Η ανακοίνωση του ΟΣΥ

O δημοσιογράφος του Star επισήμανε ότι δεν μπορεί να μην υπάρχουν ευθύνες γι' αυτά που παρακολουθήσαμε, γι' αυτές τις συνθήκες χάους που εκτυλίχθηκαν ειδικά στην Αττική. Και ακριβώς όλα αυτά τέθηκαν χθες το βράδυ στη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία. Υπενθύμισε ακόμη ότι είχε γίνει άλλη μια σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, το απόγευμα της Τετάρτης, πριν τον «Μπάλλο», για να διαπιστωθεί ότι όλα είναι έτοιμα. 

Eυθύνες για αντιπλημμυρικά και φρεάτια – «Απών» ο Πατούλης

Στη βραδινή σύσκεψη και ενώ οι εικόνες που είδε όλη η Ελλάδα έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ, ο Χρήστος Στυλιανίδης ζήτησε ευθύνες για το ακραίο περιστατικό στην Ποσειδώνος, αλλά και γιατί δεν είχε καθαριστεί εγκαίρως ο Σαρανταπόταμος στην Ελευσίνα και γίνονταν εργασίες ακόμα και χθες το απόγευμα. Οι ευθύνες εντός της σύσκεψης ζητήθηκαν κυρίως από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Κόκκαλη, ο οποίος συμμετείχε αντί του κ. Πατούλη. Ο κ. Πατούλης απουσίαζε καθώς συμμετείχε ως νωρίς το απόγευμα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη και έφτασε στην Πολιτική Προστασία περί τις 21:30. 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χάος μεταξύ φορέων για αντιπλημμυρικά και ρέματα 

Αναγκάστηκαν να στείλουν μπουλντόζες ιδιωτικής εταιρίας στην Ποσειδώνος

«Η Περιφέρεια θυμίζουμε έχει βασικό ρόλο στον καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων και στα αντιπλημμυρικά έργα, όπως και για τον Κηφισό. Μαθαίνουμε ότι μέσα στη σύσκεψη ο κ. Κόκκαλης απάντησε ότι θα μπορούσε να στείλει τσάπες στην Ποσειδώνος εκείνη τη στιγμή. Έλαβε, όμως, απάντηση ότι η κινητοποίηση είχε ήδη γίνει από τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, ο οποίος πριν τις 8 είχε πάει στο σημείο και είχε κινητοποιήσει μπουλντόζες ιδιωτικής τεχνικής εταιρίας, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΛΑΣ» ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο Γ. Ευγενίδης.

Απίστευτες εικόνες στην Ιθάκη - Η θάλασσα έγινε ένα με τον δρόμο 

Κι όλα αυτά ενώ αγνοείται ακόμα ο νόμος για τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους και φορέων της αυτοδιοίκησης και οργανισμών που είχε προαναγγελθεί μετά τη «Μήδεια»…  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top