Συν-Εργασία: Τι ισχύει για αναστολές σύμβασης τον Οκτώβριο

Συνεχίζεται έως το τέλος Δεκεμβρίου ο μηχανισμός

Κέρματα πάτωμα

Έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2021 συνεχίζεται η ισχύς του μηχανισμού «Συν-Εργασία», στο πλαίσιο της στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι επιχειρήσεις- εργοδότες που θέλουν να ενταχθούν στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021, θα πρέπει να πληρούν τα απαραίτητα οικονομικά κριτήρια, τα οποία είναι τα ίδια με αυτά που ίσχυαν για την ένταξή τους κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο, δηλαδή να έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τις 31 Αυγούστου 2021.

Έκτακτο «δώρο Χριστουγέννων» σε συνταξιούχους και υγειονομικούς

Ειδικά οι επιχειρήσεις κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων, μπορούν να εντάξουν στη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Οκτώβριο τους εποχικά εργαζομένους υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, ανεξάρτητα από την ημερομηνία επαναπρόσληψής εντός του 2021.

Για τον μήνα Οκτώβριο δίνεται η δυνατότητα υποβολής στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ των δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό έως την 31η Οκτωβρίου 2021.

Σε κάθε περίπτωση παραμένει η υποχρέωση γνωστοποίησης εκ των προτέρων κάθε αλλαγής ή τροποποίησης της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, για τον μήνα Οκτώβριο.

Έως την 11η Οκτωβρίου 2021 δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεωναναδρομικά για το Σεπτέμβριο 2021.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top