Σταϊκούρας: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για επίδομα φυσικού αερίου

Απέκλεισε μια μείωση στον φόρο στα καύσιμα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος φυσικού αερίου λόγω των μεγάλων αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος άφησε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Για το φυσικό αέριο δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει να προσθέσει κάτι επιπλέον σε σχέση με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν έχει κλείσει το θέμα, επικαλούμενος τη δυναμική της οικονομίας και τις πρόσθετες παρεμβάσεις εάν χρειαστεί.

Αυξημένο κατά 20% το νέο επίδομα θέρμανσης - Ποιοι το δικαιούνται

Όμως, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο παρέμβασης στον ΕΦΚ (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης) στα καύσιμα.  

Παράλληλα, επανάλαβε τις παρεμβάσεις που έγιναν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως π.χ. την αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης και την επιδότηση κατά 27% της κιλοβατώρας για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες.

Το επίδομα θέρμανσης που έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι αυξημένο 20%  πάντως, ούτως ή άλλως καλύπτει και το  φυσικό αέριο.

Σκρέκας: Έως 3 ευρώ τον μήνα η αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Εξάλλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, ο Γ. Παππούς υπάρχει σενάριο αύξησης της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top