Κατώτατος μισθός: Σενάριο – «έκπληξη» με διπλή αύξηση το 2022!  

Θραύση κάνει το πρόγραμμα της επιδότησης εισφορών

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για «εκπλήξεις» στην αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022. Όπως ανέφερε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, αν η οικονομία «τρέξει»  με πολύ υψηλότερους ρυθμούς, μπορεί να έχουμε διπλή αύξηση μέσα στο 2022.  

Μητσοτάκης: Αυξάνεται κατά 2% ο κατώτατος μισθός

Η πρώτη θα γίνει την Πρωτοχρονιά και το ετήσιο συνολικό όφελος (και από τη μείωση φόρων- εισφορών) υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 533 ευρώ. Η δεύτερη αύξηση ενδεχομένως να γίνει από την 1η Αυγούστου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη ετήσια διαβούλευση αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού. 

Αύξηση κατώτατου μισθού: Τα ποσά ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας

Το πρόγραμμα της επιδότησης εισφορών

Θραύση κάνει το πρόγραμμα της επιδότησης εισφορών στους κλάδους που χτυπήθηκαν πιο πολύ από την πανδημία. Ο Γιώργος Παππούς θα μας περιγράψει πώς αλλάζει ο χάρτης στην απασχόληση. 

Χατζηδάκης: Σε δύο δόσεις τα 1.200 ευρώ στους νέους

Τα στοιχεία για την ανεργία είναι πολύ ενθαρρυντικά, αλλά τα χαμηλά ποσοστά απασχόλησης των νέων επιβάλλουν ειδικά μέτρα. Το πρόγραμμα «Πρώτο ένσημο», κινείται σε αυτήν τη λογική, Όπως διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, τα 1.200 ευρώ θα δοθούν σε δύο τριμηνιαίες δόσεις και το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να συνδυαστεί με άλλα προγράμματα, όπως αυτό της επιδότησης εισφορών. Έχει προβλεφθεί κονδύλι 42 εκ ευρώ, που μπορεί να καλύψει κατ' αρχάς 35.000 νέες θέσεις. 

Το πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας, ενισχύεται με άλλες 50.000 αφού υπάρχει μεγάλη ζήτηση. 80.000 ήδη έχουν καλυφθεί, εκ των οποίων πάνω από τις μισές έχουν απορροφηθεί στο εμπόριο, ατην εστίαση και σε ξενοδοχεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top