Φορολογικές δηλώσεις 2021: Λήγει η διορία για έκπτωση ή 8 δόσεις

Χωρίς πρόστιμο όσες υποβληθούν έως τέλη Αυγούστου

Oδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε παράταση», εκτίμησε ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης, μιλώντας στο Mega

Μέχρι τις 28 Ιουλίου 2021 έχουν περιθώριο οι φορολογούμενοι για να εκμεταλλευτούν τα… «μπόνους» της εφορίας για τις φορολογικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, τα φυσικά πρόσωπα που θα υποβάλλουν τη δήλωση έως τις 28 Ιουλίου και εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο έως τις 30 Ιουλίου, θα έχουν έκπτωση φόρου 3%.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης

Εξάλλου, όσοι υποβάλλουν τη δήλωση μέχρι τις 28 Ιουλίου, έχουν η δυνατότητα να τον εξοφλήσουν σε οκτώ δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Όσοι δεν προλάβουν την προθεσμία του Ιουλίου, μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωση μέχρι και τις 27 Αυγούστου, χωρίς πρόστιμο. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, θα πληρώσουν μαζί τις δύο πρώτες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου).

Φορολογικές δηλώσεις: Τέσσερις τρόποι για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Στο… background, πάντως, ήδη αρχίζει να ψιθυρίζεται το ενδεχόμενο παράτασης, καθώς η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων προχωράει με αργούς ρυθμούς.

Δεδομένου ότι μένουν να υποβληθούν περίπου 3 εκατομμύρια δηλώσεις μέχρι την οριστική λήξη της διορίας, θα πρέπει κάθε μέρα να υποβάλλονται περίπου 80.000 δηλώσεις. Κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο καθότι έρχεται και η… αυγουστιάτικη ραστώνη.

Σε περίπτωση, όμως παράτασης της διορίας για την υποβολή της δήλωσης και μετά τα τέλη Αυγούστου, χωρίς πρόστιμο, αυτό δε θα είναι… αναίμακτο.

Εάν, παραδείγματος χάριν, υποτεθεί ότι δινόταν παράταση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, τότε αυτό θα συνεπαγόταν πως μερίδια φορολογουμένων θα κατέβαλε στις 30 Σεπτεμβρίου τρεις δόσεις τους φόρου εισοδήματος (Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top