Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης

Χαμηλή η ροή των υποβολών στο Τaxisnet

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αν και η προθεσμία λήγει σε εννέα ημέρες, στις 28 Ιουλίου 2021.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο Τaxisnet περί τις 2,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, ενώ θα πρέπει να υποβληθούν επιπλέον 4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις.

Φορολογικές δηλώσεις: Τέσσερις τρόποι για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος

«Την ίδια περίοδο πέρυσι είχαμε ξεπεράσει τις 4,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε παράταση», εκτίμησε ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης, μιλώντας στο Mega.

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα πληρώσετε τον φόρο σε 12 δόσεις και με έκπτωση

Mε βάση τη νομοθεσία, η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος  λήγει στις 30 Ιουλίου για όσους θα έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 28 Ιουλίου. Αυτοί οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις.

Ειδικά για φέτος, θα θεωρηθούν εμπρόθεσμες και οι δηλώσεις, που θα υποβληθούν έως τις 27 Αυγούστου, ωστόσο οι φορολογούμενοι που θα πρέπει μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος (Ιουλίου και Αυγούστου). Το υπόλοιπο ποσό του φόρου θα εξοφληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις με την τελευταία δόση να καταβάλλεται στις 28 Φεβρουαρίου 2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top