Φορολογικές δηλώσεις: Τέσσερις τρόποι για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Έκπτωση φόρου 3% αν πληρωθεί εφάπαξ, μέχρι την προθεσμία πληρωμής

Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τις φορολογικές δηλώσεις του 2021

Διπλή διορία έχουν φέτος οι φορολογούμενοι για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις έως τις 28 Ιουλίου, θα μπορούν να καταβάλλουν τον φόρο σε 8 δόσεις, με την πρώτη ξεκινά στις 30 Ιουλίου. 

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα πληρώσετε τον φόρο σε 12 δόσεις και με έκπτωση

Όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις έως τις 27 Αυγούστου, θα πρέπει να καταβάλλουν τον φόρο σε 7 δόσεις, πληρώνοντας διπλή δόση τον Αύγουστο.

Οι τέσσερις τρόποι πληρωμής του φόρου εισοδήματος

1.    Εφάπαξ, μέχρι την προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης, δηλαδή στις 30 Ιουλίου. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται έκπτωση φόρου 3%.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Χωρίς φόρο 6 στους 10 Έλληνες

2. Σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη και δεύτερη δόση να καταβάλλεται έως τις 31 Αυγούστου και την τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

3. Σε 12 ή 24 δόσεις εντάσσοντας την οφειλή στη νέα πάγια ρύθμιση. Με τις 12 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο είναι 4,5%, ενώ για τις 24 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο αυξάνεται σε 6%. Για την υπαγωγή της οφειλής στην πάγια ρύθμιση δεν απαιτείται αυτή να καταστεί ληξιπρόθεσμη. Μπορεί να ρυθμιστεί και πριν από την εκπνοή της προθεσμίας εξόφλησης της πρώτης δόσης ή των επόμενων δόσεων του φόρου εισοδήματος.

4. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και τις λύσεις που προσφέρουν οι τράπεζες, δηλαδή να πληρώσουν τον φόρο σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα.

Υπενθυμίζεται ότι στο MyΤaxis και την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση ο φορολογούμενος βλέπει το σύνολο της οφειλής σε 8 δόσεις. Το ποσό, που τυχόν έχει ήδη καταβάλει, αφαιρείται από το σύνολο των δόσεων, με βάση τον αριθμό των δόσεων στις οποίες αντιστοιχεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top