Αύξηση κατώτατου μισθού – Χατζηδάκης: Τη Δευτέρα αποφασίζει η κυβέρνηση

Τι είπε ο Υπουργός Εργασίας για τις πληροφορίες για αύξηση κατά 2%  

Τι δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης στον Σκάι για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού  

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, θα τεθεί το ζήτημα της αύξησης στον κατώτατο μισθό, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. 

Κατώτατος μισθός: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στις 26 Ιουλίου

«Με βάση όσα προβλέπει ο νόμος, οι κοινωνικοί εταίροι τοποθετήθηκαν. Και οι μικρομεσαίοι, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΒΕ, τάσσονται υπέρ του «παγώματος» του μισθού επειδή έχει μεσολαβήσει μια ύφεση 8,2% πέρυσι. Η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ μιας αύξησης από τα 650 ευρώ στα 751 ευρώ για λόγους στήριξης των εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα, βλέπει και τι έχει μεσολαβήσει και την προοπτική της οικονομίας και θα κινηθεί με έναν τρόπο συνετό και δίκαιο» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης. Ο Υπουργός Εργασίας πάντως αρνήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με τις πληροφορίες για «συμβολική» αύξηση αρχικά του κατώτερου μισθού, κατά 2% και παρέπεμψε επίσης στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τις αποφάσεις.      

Κατώτατος μισθός: Στις 27 Ιουλίου οι αποφάσεις για τα 751 ευρώ

 

Τι δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης για τις εκκρεμείς συντάξεις  

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις,  ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι διπλασιάστηκε ο ρυθμός απονομής τους. «Ττο καλοκαίρι του 2019, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ, έβγαιναν 10.000-11.000 συντάξεις τον μήνα και τώρα έχουν φτάσει στις 20.000» δήλωσε για το ίδιο ζήτημα και πρόσθεσε: «Στόχος είναι σε 3-4 μήνες από τώρα να πάμε στις 30.000 συντάξεις και σε αυτό θα μας βοηθήσει ένα κέντρο του ΕΦΚΑ, που ολοκληρώνεται τώρα, για τη διαδοχική ασφάλιση», επισήμανε.

Έκδοση συντάξεων: Έρχονται οι πιστοποιημένοι δικηγόροι – λογιστές

Ο Υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι από την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει τη λειτουργία του του το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα στελεχώνεται από εκπαιδευμένους υπαλλήλους που θα δίνουν άμεσες απαντήσεις, λύνοντας ένα μεγάλο πρόβλημα των πολιτών. Σε πλήρη λειτουργία δεσμεύθηκε ότι θα λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο, ενώ για πιο εξειδικευμένες απαντήσεις θα λειτουργούν υποστηρικτικά γραφεία στους οργανισμούς του υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top