Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2021: Ξεκινούν νωρίτερα φέτος – Πόσο θα διαρκέσουν

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 11 Ιουλίου

Νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις του 2021 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Τα καταστήματα, βάσει της νομοθεσίας, θα είναι ανοικτά την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 11 Ιουλίου.

ΦΠΑ: Προς μονιμοποίηση το 13% σε τουρισμό, μεταφορές, καφέ, κινηματογράφους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση να ξεκινήσουν νωρίτερα φέτος ελήφθη προκειμένου να τονωθεί η αγορά, που πιέστηκε έντονα λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊου.

Οι οδηγίες των εμπορικών συλλόγων για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2021

Σύμφωνα με τις οδηγίες των εμπορικών συλλόγων προς τα μέλη τους, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Freedom Pass: Τι είναι και πού θα χρησιμοποιείται η κάρτα των 150 ευρώ

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top