ΦΠΑ: Προς μονιμοποίηση το 13% σε τουρισμό, μεταφορές, καφέ, κινηματογράφους

Ποια εισιτήρια θα φθηνύνουν

Χρήματα

Η μονιμοποίηση του του μειωμένου ΦΠΑ 13% στο τουριστικό πακέτο, τις μεταφορές, τον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά, τον κινηματογράφο, τα θέατρα βρίσκεται στο τραπέζι.

Ο μειωμένος ΦΠΑ σε καφέ, ροφήματα (τσάι, σοκολάτα κ.λπ.) και μη αλκοολούχα ποτά, που σερβίρονται από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, εισιτήρια μεταφορικών μέσων και εισιτήρια θεάτρων και κινηματογράφων με το σημερινό καθεστώς διατηρείται έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021, ενώ η διατήρησή του για το τουριστικό πακέτο είναι σε ισχύ ως και το τέλος του χρόνου.

Τα κριτήρια για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά

Mε τη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ 13%, που βαρύνει υπηρεσίες και αγαθά, η κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, που έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ απειλούνται και από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Η διατήρηση της «έκτακτης» μείωσης του ΦΠΑ αναμένεται να δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις των συγκεκριμένων κλάδων, που έχουν χτυπηθεί ανελέητα από την υγειονομική κρίση και θα τις βοηθήσει να σταθούν όρθιες στην πορεία της επιστροφής προς την κανονικότητα, που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Ποια εισιτήρια φθηναίνουν

Θα πωλούνται φθηνότερα τα εισιτήρια στους κινηματογράφους και θέατρα, ενώ ο μειωμένος ΦΠΑ θα  καλύπτει εισιτήρια των δρομολογίων με τρένο, μετρό και τραμ, με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, αεροπορικά εισιτήρια, εισιτήρια των επιβατικών πλοίων, τις μεταφορές με συνδυασμό οδικών, εναέριων και θαλάσσιων μέσων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση του οικονομικού επιτελείου θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων με τους θεσμούς, καθώς βούληση της κυβέρνησης, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά περιθώρια, αποτελεί η μείωση της έμμεσης φορολογίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top