Τα κριτήρια για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά

Σε ποια και με ποιους όρους ισχύει η μείωση 30%

Μύκονος

Τη μείωση κατά 30% των συντελεστών ΦΠΑ στη Λέρο, τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο και τη Χίο από την 1η Ιουλίου, προβλέπει τροπολογία, που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείο Ανάπτυξης.

«Η κυβέρνηση επεδίωξε και πέτυχε με μόνιμο και συνεκτικό τρόπο την χρονική επέκταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά Λέρος, Λέσβος, Κως, Σάμος και Χίος μετά από διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και την τελική απόφαση που υπήρξε και την προηγούμενη Πέμπτη στο Eurogroup», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Σταϊκούρας από το Eurogroup: Μόνιμη η μείωση ΦΠΑ στα 5 ελληνικά νησιά

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι με τη νέα συμφωνία, που πέτυχε η κυβέρνηση με τους εταίρους, η μείωση του ΦΠΑ σε αυτά τα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δε θα δίνεται ανά εξάμηνο, όπως σήμερα.

Κυρίως, όμως, αποσυνδέεται από τον μέσο ετήσιο αριθμό των φιλοξενουμένων αλλοδαπών από τρίτες χώρες, που βρίσκονται στα νησιά αυτά.

Σε περίπτωση που σε κάποιο από τα πέντε νησιά από τα πέντε οι δομές αυτές κλείσουν, η διάταξη και η συμφωνία με τους εταίρους προβλέπουν ότι η μείωση ανακαλείται αυτοδίκαια εντός τριών μηνών από την παύση λειτουργίας των δομών τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top