Δένδιας: Οι δράσεις του ΥΠΕΞ για μια οικονομία υψηλής παραγωγικότητας

Τι ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών για τον ρόλο της οικονομικής διπλωματίας 

Νίκος Δένδιας

Στον ρόλο των ενισχυμένων δομών της οικονομικής διπλωματίας στη δημιουργία μία οικονομίας υψηλής παραγωγικότητας αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του   στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.    

Δένδιας από Λουξεμβούργο: Θα επαναλάβουμε τη σαφή άποψη για την Τουρκία

«Δεν μπορούμε παρά να επαινέσουμε το πολυεπίπεδο έργο που παράγει το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας τον σκοπό του: Δηλαδή, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής μας οικονομίας και, συνακόλουθα, της ευημερίας της κοινωνίας μας. Επικροτούμε κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή. Ενθαρρύνουμε τη συνέργεια των δράσεών σας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, ειδικότερα δε με τις νέες, ενισχυμένες δομές της Οικονομικής Διπλωματίας. Η επιτυχής ανταλλαγή επιχειρηματικών ιδεών, εμπειριών και καλών πρακτικών έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει, κάθε προσπάθεια ευελιξίας, καινοτομίας και εξωστρέφειας» τόνισε στο μήνυμά o κ. Δένδιας. 

Δένδιας: Κάναμε «όπλο» κατά της Τουρκίας την επιθετικότητά της 

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης στο μήνυμά του: 

«Επίκεντρο των δράσεων αυτών θα μπορούσε να αποτελέσει η στόχευση σε κλάδους διεθνώς αναγνωρίσιμων υπηρεσιών και αγαθών. Παράλληλα, κρίνεται απαραίτητη η προσέλκυση ποιοτικών άμεσων ξένων επενδύσεων. Επίσης, χρήσιμη θεωρείται και η ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών προϊόντων. Τα ανωτέρω, αποτελούν ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μας. Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στηρίζεται στην υιοθέτηση ενός παραγωγικού μοντέλου που θα μπορέσει να διαμορφώσει ένα ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον. Ενός μοντέλου που θα οδηγήσει στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μέσω των εξαγωγών, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας. Το Υπουργείο Εξωτερικών και οι δράσεις της οικονομικής διπλωματίας μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας οικονομίας υψηλής παραγωγικότητας. Μέσω του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, έχουμε τη δυνατότητα να ενσωματώσουμε εργαλεία εξαγωγικών επενδύσεων και μέσα διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων. Κλείνοντας θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να διατηρεί, πάντοτε, ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την επιχειρηματική κοινότητα». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top