Επίδομα παιδιού: Έρχονται αυξήσεις – Πότε θα δοθεί η 2η δόση

Ποιοι δικαιούχοι θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα

Οικογένεια

Αυξημένο θα είναι επίδομα παιδιού φέτος για δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους.

Τα μειωμένα εισοδήματα, λόγω πανδημίας, θα οδηγήσουν πολλές οικογένειες στο να ανέβουν κλίμακα, ενώ πολλές οικογένειες, που αποκλείονταν από την παροχή, πλέον θα δικαιούνται το επίδομα.

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Έως έξι διανυκτερεύσεις για 300.000 δικαιούχους

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αυξημένα ποσά για φέτος αφορούν περίπου 160.000 υφιστάμενους δικαιούχους και κατά κύριο λόγο οικογένειες με 2 ή 3 παιδιά.

Για να δοθούν οι αυξήσεις, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις για το 2020, όπου θα καταγραφεί η μείωση των εισοδημάτων (δεν έχει ανοίξει ακόμη το Taxisnet).

Η πληρωμή της πρώτης δόσης έγινε στις 31 Μαρτίου, ενώ ακολουθεί η πληρωμή της δεύτερης δόσης στις 31 Μαΐου και η Τρίτη στις 31 Ιουλίου.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr,με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι προσδιορίζονται με με εισοδηματικά κριτήρια ως εξής:

- Πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώ

- Δεύτερη κατηγορία 6.001-10.000 ευρώ

- Τρίτη κατηγορία 10.001- 15.000 ευρώ

Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και αφορά:

- Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο και άλλα 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε επιπλέον των 3 παιδιών

- Για τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο

- Για την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 28 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 56 ευρώ για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Ποιοι δικαιούχοι θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα

Υπάρχουν και οι δικαιούχοι που θα αναγκαστούν να επιστρέψουν πίσω χρήματα για το επίδομα παιδιού.

Δεδομένου ότι ακόμη το επίδομα δίνεται με βάση τις δηλώσεις του 2019, όσοι έχουν αυξημένα εισοδήματα για το 2020, θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τα ποσά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top