Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι θα πάρουν σήμερα την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται και τον Μάιο

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε προαναγγείλει πως τον Μάιο θα γίνει η καταβολή της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού έως 4.000 ευρώ στις επιχειρήσεις

Νέες πληρωμές γίνονται σήμερα για την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Συνολικά, θα πληρωθούν 477.723 εργαζόμενοι το επίδομα 534 ευρώ από τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις και τα υπόλοιπα του δώρου Πάσχα 2021 και δώρο Χριστουγέννων 2020.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν:

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιες επιχειρήσεις παίρνουν έως 4.000

α) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων έτους 2020 προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους διακοσίων ενενήντα μίας χιλιάδων τριακοσίων τριάντα έξι ευρώ (291.336,00 €) που αφορούν σε 477 πληρωμές δικαιούχων.

Επίδομα 534 ευρώ σε καλλιτέχνες: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις

β) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2021 προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 1.160.447,54 € που αφορούν σε 2.715 πληρωμές δικαιούχων.

γ) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους τριάντα δύο χιλιάδων τετρακοσίων είκοσι τεσσάρων ευρώ (32.424, 00 €) που αφορούν 70 πληρωμές δικαιούχων.

Παράλληλα, θα πληρωθούν 473.880 δικαιούχοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή, με την καταβολή να αφορά το επίδομα εορτών Πάσχα 2021, που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, στους δικαιούχους.

Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται και τον Μάιο

Τέλος, θα πληρωθούν και 581 εργαζόμενοι, δαπάνη ύψους 59.884,88 €, που αφορά στην καταβολή του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020 που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό στους δικαιούχους.

Πλέον, η στήριξη εστιάζεται στον κλάδο της ψυχαγωγίας, με το επίδομα των 534 ευρώ να παρατείνεται έως και τον Μάιο για τους καλλιτέχνες- επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr.

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό επίσης μπορούν να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού έως και τον Ιούνιο, αν ανήκουν στις εξής περιπτώσεις:

- Οι εποχικά εργαζόμενοι υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικά λεωφορεία που θα επαναπροσληφθούν, δίνεται δικαίωμα υπαγωγής στο μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας, με αποζημίωση ειδικού σκοπού, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021.

- Οι εποχικά εργαζόμενοι υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικά λεωφορεία που δεν θα επαναπροσληφθούν κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021, δίνεται δικαίωμα υπαγωγής στο μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας με αποζημίωση ειδικού σκοπού, με μονομερείς δηλώσεις τους, στο σύστημα ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, που τηρείται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top