Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιες επιχειρήσεις παίρνουν έως 4.000

Έως την 1η Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε προαναγγείλει πως τον Μάιο θα γίνει η καταβολή της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού έως 4.000 ευρώ στις επιχειρήσεις

Έως την 1η Ιουνίου θα έχουν περιθώριο να υποβάλλουν αίτηση οι δικαιούχοι για την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 4.000 ευρώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport»..

Το μέτρο αφορά περίπου 100.000 επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο με κρατική εντολή ή για ένα διάστημα με εξαίρεση την εστίαση, η οποία καλύπτεται μέσω του προγράμματος παροχής κεφαλαίων κίνησης.

ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για τις παράνομες εισαγωγές αυτοκινήτων

Στους κλάδους που εντάσσονται στην ενίσχυση είναι: τουρισμός, ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, καταστήματα ΟΠΑΠ, παιδότοποι, σχολές χωρού, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, ζωολογικοί κήποι, κ.ά.

Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:

• 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.

• 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.

• 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.

Σημειώνεται πως η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Οι προϋποθέσεις για την αποζημίωση

Οι δικαιούχοι υποχρεούνται να διατηρήσουν από την 1η Μαΐου 2021 έως την 30η Ιουνίου 2021 το επίπεδο απασχόλησης που είχαν κατά την 1η Μαΐου 2021, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Επιπλέον, οφείλουν να υποβάλουν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport», μέχρι την 30η Ιουλίου 2021 Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας.

Oι KAΔ που δικαιούνται αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού
ΚΑΔ αποζημίωση ειδικού σκοπούΚΑΔ αποζημίωση ειδικού σκοπούΚΑΔ αποζημίωση ειδικού σκοπούΚΑΔ αποζημίωση ειδικού σκοπού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top