Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς θα κάνετε άρση ακινησίας

Τι πρέπει να κάνετε πριν πάρετε πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας

Τη δυνατότητα και για το 2021 της άρσης ακινησίας, για τα οχήματα, των οποίων κατατέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας, χωρίς πέναλτι, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας τον Μάρτιο

Τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, που έχουν καταθέσει στην εφορία, μπορούν να πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες οχημάτων, πληρώνοντας αναλογικά τέλη κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του έτους.

Τα τέλη, που πρέπει να πληρώσετε υπολογίζονται με βάση τους μήνες, που απομένουν μέχρι το τέλος του 2021.

Για παράδειγμα, για τέλη 240 ευρώ για ολόκληρο το έτος, ένα ιδιοκτήτης οχήματος, που θα κάνει άρση ακινησίας τον Ιούνιο, θα πρέπει να πληρώσει την αναλογία για τους επτά μήνες (240 δια 12 επί 7, ίσον 140 ευρώ).

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πάρτε τις πινακίδες πριν το Πάσχα

Προσοχή: για διάστημα μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται γι΄αυτό, ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Πώς θα κάνετε άρση ακινησίας

Οι κάτοχοι των οχημάτων θα κάνουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, συμπληρώνοντας τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού γίνει ψηφιακά διασταύρωση για το αν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Με την καταβολή των δωδεκατημορίων των ετησίων τελών κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης γίνεται η επανατοποθέτηση των πινακίδων και πλέον το αυτοκίνητο βγαίνει στο δρόμο.

Υπενθυμίζεται ότι η άρση της ακινησίας των οχημάτων θα μπορεί να γίνει μόνο μια φορά εντός του έτους και για όσο διάστημα οριστεί αρχικά.
Φέτος κατατέθηκαν περισσότερες από 130.000 πινακίδες, οι περισσότερες εκ των οποίων ηλεκτρονικά, λόγω των μέτρων για την πανδημία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top