Τσακλόγου: Μειώνεται ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων

Τι είπε για τη φαρμακευτική περίθαλψη ασφαλισμένων με εκκρεμείς εισφορές

Σημαντική μείωση των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες θα έχουν μείωση έως το τέλος του 2021, περιέγραψε στη Βουλή ο Παναγιώτης Τσακλόγου.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι εκκρεμείς συντάξεις, από 155.000 τον Ιανουάριο, έχουν πέσει στις 139.000 και τόνισε πως η πρώτη μικρή αποκλιμάκωση δείχνει ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση», Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί ψηφιακά 25.000 συντάξεις.

Προκαταβολή σύνταξης: Τελευταία ευκαιρία για πληρωμή πριν το Πάσχα

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Βιλιάρδου, με θέμα «Αποκλεισμός Ελευθέρων Επαγγελματιών από την προσωρινή σύνταξη», ο κ. Τσακλόγλου πως η προκαταβολή της εθνικής σύνταξης έχει ως στόχο «να παρέχουμε την οικονομική ρευστότητα που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, αλλά δεν έχουν για λόγους που δεν σχετίζονται με τους ίδιους».

Ο κ. Βιλιάρδος σημείωσε ότι πολλοί από τους πρώην ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις εισφορές τους «δεν έχουν καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όταν έχει ο κάθε παράνομος μετανάστης».

Ο κ. Τσακλόγλου απάντησε ότι πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος που δίνει «κάλυψη στους πάντες» για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σημειώνοντας πως αυτό αφορά – μεταξύ άλλων – 20.000 ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ, 15.000 ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΕΑ και 6.000 ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ.

«Δικαιούνται και αυτοί κανονικά την προσωρινή σύνταξη», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top