Έκτακτο επίδομα ειδικού σκοπού σε κλειστές επιχειρήσεις

Θα είναι περίπου 2.000 με 3.000 ευρώ

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές στις επιβαρυμένες περιοχές

Νέο έκτακτο επίδομα ειδικού σκοπού, με τον χαρακτήρα της εφάπαξ αποζημίωσης, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Το επίδομα θα φορά όσες επιχειρήσεις μείνουν κλειστές και τον Απρίλιο με κυβερνητική εντολή και θα χορηγηθεί με βάση τον τζίρο του 2019.

«Η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή», ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, την Κυριακή, προσθέτοντας «αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή».

Πελώνη: Νέο μέτρο για τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές τον Απρίλιο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα κυμαίνεται από 2.000 έως 3.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση.

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις από τους εμπόρους σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, μετά την απόφαση των λοιμωξιολόγων να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη, την Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του, ο κ. Μητσοτάκης του ανακοίνωσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την παροχή νέου, έκτακτου επιδόματος ειδικού σκοπού στις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές τον Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top