Tα καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα με προσφορές έως 50%

Πώς ψωνίζουμε και πώς μετακινούμαστε για τις αγορές μας

Θα συνεχιστούν οι προσφορές στα καταστήματα, δήλωσε στο star.gr ο Νίκος Κογιουμτσής αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας

Χωρίς εκπτώσεις αλλά με γενναίες προσφορές έως και 50%, ανοίγουν τη Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα, με την πρώτη «χαλάρωση» (ή αναπροσαρμογή, όπως τη χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός) των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Θεσμικά οι εκπτώσεις τελείωσαν στις 31 Μαρτίου. Εκπτώσεις ενδιάμεσες θα υπάρξουν από 1 Μαΐου έως 15 Μαΐου. Τα καταστήματα, που ανοιγουν τώρα, θα κάνουν γενναίες προσφορές έως και 50%, κυρίως στα αδιάθετα χειμερινά προϊόντα», δηλώνει στο star.gr ο Νίκος Κογιουμτσής αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας.

Οι επιχειρηματίες εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, επισημαίνοντας ότι έχουν πιεστεί πολύ στο διάστημα του ενός χρόνου της πανδημίας, όπου παρέμειναν κλειστά τους 6 μήνες.

Ανοίγουν τα σχολεία, ακολουθεί η εστίαση - Τα σενάρια και οι ημερομηνίες

«Αν χρειαστεί, θα πληρώσουμε εμείς το κόστος για τα τεστ στους υπαλλήλους»

Όπως εξηγεί ο κ. Κογιουμτσής, οι επιχειρηματίες του λιανεμπορίου θέλουν τη δημιουργία ενός ασφαλούς τοπίου, επιθυμώντας να μην επιστρέψουμε σε μέτρα-ακορντεόν με «άνοιξε - κλείσε».

«Δε θέλουμε να κλείσουμε ξανά. Την πασχαλινή περίοδο ο κλάδος κάνει τζίρο περίου 2,5 δισ. ευρώ, ενώ έρχεται και η καλοκαιρινή περίοδος με τους τουρίστες», σημειώνει.

Υποχρεωτικό το self test στο λιανεμπόριο 

Ο κλάδος, όπως εξηγεί ο κ. Κογιουμτσής, είναι σε αναμονή των αποφάσεων για τα ατομικά τεστ κορωνοϊού και τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους στον κλάδο, καθώς οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο θα είναι ανάμεσα σε αυτούς, που θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

Self test: Από Δευτέρα στα φαρμακεία – Πώς θα τα προμηθευτείτε

«Ακούσαμε ότι θα γίνονται κάθε εβδομάδα, περιμένουμε διευκρινίσεις. Εάν χρειαστεί να γίνονται και περισσότερα, είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε οικονομικά το κόστος των ατομικών τεστ για τους εργαζόμενους», εξηγεί.

Νέα μέτρα: Πώς ψωνίζουμε και πώς μετακινούμαστε για τις αγορές μας

-    Οι αγορές στα καταστήματα θα γίνεται με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ στο 13032 και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις - Πώς θα ψωνίζουμε από τη Δευτέρα

-    Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού, click in shop. Στην περίπτωση του click away, η πληρωμή θα γίνεται μόνο με κάρτα.

-    Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25 τμ, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση. 

-    Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός και εκτός του καταστήματος

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top