Αγωνία στην αγορά για το αν θα ανοίξουν τελικά τα καταστήματα τη Δευτέρα  

Ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για το άνοιγμα οι καταστηματάρχες

Η αυτοψία  της Μαρίας Παππά στη αγορά για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Η απόφαση για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου αναμένεται να ληφθεί αύριο. Οι καταστηματάρχες αγωνιούν μετά το σημερινό  ρεκόρ κρουσμάτων, αλλά  ευελπιστούν ότι θα ανεβάσουν τελικά  ρολά τη Δευτέρα και έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες, ενώ οι καταναλωτές ανυπομονούν να κάνουν τα ψώνια τους. 

Κορωνοϊός: Θλιβερό ρεκόρ με 4.340 νέα κρούσματα σήμερα!

Η απόφαση δεν έχει ληφθεί όμως και οι έμποροι περιμένουν το άνοιγμα σαν «μάννα εξ ουρανού». 

«Προετοιμαζόμαστε, αγοράζουμε καινούρια εμπορεύματα. Απολυμαίνουμε και καθαρίζουμε το κατάστημα. Αυτό το λένε τώρα ένα μήνα. Εύχομαι να γίνει. Έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας» δηλώνει στην κάμερα του Star η ιδιοκτήτρια καταστήματος Άννα Κοτσαμπασάκη. 

Κικίλιας: Υποχρεωτικό το self test σε σχολεία, εστίαση και επιχειρήσεις   

ΕΜΠΟΡΟΙ:  ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το λιανεμπόριο μετρά 200 μέρες κλειστά από τον προηγούμενο Μάρτιο. Το υπουργείο Ανάπτυξης εισηγείται να ανοίξουν όλα τα καταστήματα και τα εμπορικά πολυκαταστήματα από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ενώ ο  στόχος είναι να μην ξανακλείσουν. 

«Το λιανεμπόριο δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Πλέον μιλάμε για ανθρωπιστική κρίση στις τάξεις των μικροεπιχειρηματιών, οι οποίοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, δεν μπορούν να στηρίξουν τις οικογένειες τους» δηλώνει ο Μάκης Σαββίδης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. 

Στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχει η αισιοδοξία πως η αγορά θα ανακάμψει γρήγορα. Ο λόγος; Οι τραπεζικές καταθέσεις που αυξήθηκαν κατά 740 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.  

Αποκάλυψη Star: Μετρητά για τα πρώτα έξοδα από την κυβέρνηση με το άνοιγμα!

ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ 

Τα εμπορικά καταστήματα πάντως ξεκίνησαν τις παραλαβές εμπορευμάτων, ενώ τις προετοιμασίες ξεκίνησαν και τα βιβλιοπωλεία, τα οποία βρίσκονται στο σχέδιο του ανοίγματος της Δευτέρας.

«Έχουμε τις παραλαβές μας για το Πάσχα. Ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε. Εξυπηρετούμε online τους πελάτες μας αλλά έχει αρχίσει και κουράζει. Μας το λένε. Θέλουν να μπουν μέσα» τονίζει  Μαρκέλλα Θεοδώρου, εργαζόμενη σε βιβλιοπωλείο. 

Το λιανεμπόριο απασχολεί 700. 000 εργαζόμενους και αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top