Μέτρα στήριξης: Συνεχίζονται οι αναστολές εργασίας και τον Απρίλιο

«Παγώνουν» οι δόσεις ρυθμίσεων Μαρτίου

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι το μέτρο των αναστολών συμβάσεων θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο ? Πηγή βίντεο: ΑΝΤ1

Στο συρτάρι φαίνεται πως μπαίνει το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για σταδιακή άρση των βασικών μέτρων στήριξης από τον Απρίλιο.

Με το σενάριο για λειτουργία του λιανεμπορίου με φυσική παρουσία στις 29 Μαρτίου να απομακρύνεται, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ότι το μέτρο των αναστολών συμβάσεων θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο.

Αυτό συμπαρασύρει και τις αναστολές δόσεων ρυθμίσεων για επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Ήδη, με απόφαση του ΥΠΟΙΚ «παγώνουν» κατ' αρχάς οι δόσεις ρυθμίσεων Μαρτίου. 

Μειωμένος ΦΠΑ σε αντισηπτικά και μάσκες μέχρι το τέλος του έτους

Lockdown: Ανοίγουν σήμερα κομμωτήρια, πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασιας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, θα υπάρξει μία προτεραιοποίηση αναφορικά με τους κλάδους που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα στην περίοδο της πανδημίας, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανεμπόριο. 

Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που ανοίγουν

Νέα ρύθμιση 24 – 48 δόσεων για τα χρέη του κορωνοϊού

Ειδικότερα για τον τουρισμό, τόνισε πως ετοιμάζεται πακέτο ενίσχυσης για τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπρόσληψη.

Προβληματισμός υπάρχει και για τα φορολογικά μέτρα στήριξης, καθώς τα έσοδα στο τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου αναμένεται να κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα.

Η τακτική που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει το υπουργείο Οικονομικών είναι η προσέγγιση εβδομάδα- εβδομάδα, πριν ανακοινώνει κάποιο μέτρο όπως για παράδειγμα το «κούρεμα» ενοικίων για πληττόμενες επιχειρήσεις και οι αναστολές φόρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top